mynewspapers.net

Hur att göda upp en snabb häst

Hur att göda upp en snabb häst


Besluta om en konditionering process att få din häst i bättre kondition. För att göda en häst upp snabbt, måste du kombinera rätt nivå av motion, följa en förutbestämd utfodringen schema och nära samarbete med din veterinär för att säkerställa att det finns någon underliggande förhållanden som kan äventyra hälsan hos din häst. Generellt längre tid du har, desto säkrare denna process är för din häst. Hästar som går upp i vikt för snabbt är i riskzonen för grundare som kolik, båda är mycket allvarliga.

Instruktioner

• Har din häst undersökt av en veterinär, som kanske kan ge insikt om varför din häst är att förlora vikt. Om det finns en parasitär eller bakteriell infektion, eller om hästen har en underliggande sjukdom som kräver medicinsk management, hjälper ingen mängd av konditionering honom upp i vikt. Din veterinär kommer att vilja utföra ett antal diagnostiska tester inklusive ta ett blodprov, en fecal prov och röntgen att utesluta eventuella medicinska tillstånd.

• Lägga till vitamin- och mineraltillskott som rekommenderas av din veterinär. Under din häst undersökning, får din veterinarian bestämma att din häst behov några näringsmässiga kosttillskott att kommer hjälp stöd hans kropp och i slutändan hjälpa göda honom upp.

• Värdering din häst kropp villkor. För att bestämma graden av din häst viktminskning, utföra en "Häst kropp villkor" prov på honom. Bedöma mängden fettansättning din häst har genom att titta på varje avsnitt av hästen (hals, manke, skuldra, revben, rygg och svans huvud) och ge varje område en poäng från 1 till 9 ("1" vilket innebär att de underliggande skelett strukturerna är väl synlig, medan "9" visar att området utbuktande med fett). Lägg till de sex poäng tillsammans och delar med 6. Mellan 4 och 6 är acceptabelt, med 5 är perfekt. Mer än 6 anses övervikt, och mindre än 4 anses vara underviktig och även försummade.

• Betar hästen i en gräs-rika inhägnad. Hästar som behöver gödning bör hållas, om vädret tillåter, i ett gräs-rika hölje att uppmuntra normala betande beteende. Detta kommer att se till att hästen har tillgång till grovfoder, stapelvara i varje hästs diet, på alla tider och kommer att uppmuntra hälsosam matsmältning. För hästar som inte kan vara pastured, bör hö erbjudas hela tiden. Om du äger en ponny, rådfråga din veterinär om hur mycket betesmark tid är lämpligt att undvika grundare.

• Komplettera en gräs eller hö diet med korn. Din underviktig häst behöver en proteinrik kost för att hjälpa honom att gå upp i vikt och bygga muskler. Din veterinär kommer att kunna rekommendera lämpligt hög proteinet spannmålsbaserade foder.

• Lätt öva din häst. Hästar behöver flytta för att smälta deras foder ordentligt och bygga muskler. Underviktiga hästar bör dock inte utsättas för strikt utöva rutiner. Kan du häst gratis strövar omkring i en betesmark, slår ut i en arena eller utnyttja en rullator för att uppmuntra övning.