mynewspapers.net

Hur att göda upp en mager häst

Hur att göda upp en mager häst


Att i en häst som är undernärda, eller som har en häst som är svårt att hålla vikten på, kan vara en utmaning. Du vill ha hästen att gå upp i vikt, men ändå overfeeding kan orsaka alla typer av problem, som kolik och grundare. Att veta hur till lägga vikt på din mager häst på ett säkert sätt är viktigt.

Instruktioner

Gödning upp en mager häst

• Mata toppkvalitet alfalfa till din häst två gånger om dagen. Börja med en flinga blandat med kustnära hö eller torkade miljardär. Arbeta upp till två flingor två gånger om dagen. Göra det gradvis under en period av två veckor till en månad att undvika kolik. Alfalfa är en av de bästa möjliga flöden för en tunn häst, du lägger till en jättestor 300 kalorier per pund hö.

• Lägga fett till din hästs diet. Detta kan de flesta säkert göras genom att lägga upp till en kopp av majs eller vegetabilisk olja till din häst foder per dag. Detta fungerar bäst med en söt foder, som hästar inte kanske gillar fet smak om den läggs till vanlig havre eller annat korn.

• Mata en fettrik koncentrat. Detta är feeds utformade med en högre fetthalt. Flöden med sex till åtta procent fett är utmärkta för att lägga vikt på tunna hästar. "Högste" horse feeds har en högre fetthalt och är lättare att tugga och smälta, vilket gör dem idealiska för tunna hästar.

• Lägga till probiotika till din häst foder. Att lägga till dessa positiva microbials i tarmen kan maximera matsmältningen, vilket kommer att hjälpa i näringsämne och kalori absorbering. Du kan köpa dessa på någon Matförrådet.

• Mata fritt val kvalitet kustnära hö. Detta innebär att hästen kan äta så mycket och så ofta som den vill. Att få en frisk tarm kräver massor av fibrer för en häst i dåligt skick och konstant intag av lägre protein hö, förutom andra flöden som alfalfa och koncentrat, garanterar en gradvis och hälsosam återgång till en bra vikt.