mynewspapers.net

Hur att glömma en skräckfilm

Hur att glömma en skräckfilm


Du gillar att titta på skräckfilmer, men ibland ser du en scen så grafisk och störande att du bara inte kan få det ur ditt sinne. Eller du kanske hatar skräckfilmer, men du valt att titta på en med dina vänner, och nu du beklagar det. Oavsett din situation är, har du upplevt något skrämmande att du hellre inte skulle ihåg. Grafiskt våld och terror har en varaktig effekt på människors sinnen, även om de vet att det inte är riktiga. Det finns några saker du kan göra för att koppla av och glömma den skräck som du upplevt.

Instruktioner

• Berätta för dig att vad du såg var bara en film och på intet sätt verkliga. De saker som du såg i filmen är högst osannolikt att någonsin hända i verkliga livet.

• Umgås med andra människor. Om du tittar på en film ensam, är du mycket mer sannolikt att vara rädd. Prata med dina vänner eller umgås med familjen efter att ha sett en skrämmande film. Detta kommer att ta dig bort av vad du har sett, så att du kan glömma det.

• Titta på en rolig film som hjälper dig att ta dig från den skrämmande en. Om du inte vill titta på en annan film, lyssna på avkopplande musik eller läsa en bok.

• Gör övningar som armhävningar eller crunches, eller går igång. Direkt efter att se en skräckfilm, är din kropp fylld med adrenalin. Träning är ett idealiskt sätt att "använda" det adrenalinet, och du känner dig mer avslappnad efteråt.