mynewspapers.net

Hur att fylla en Excel-cell med två färgerExcel kan du klargöra olika grupper av data genom att låta bakgrunden av celler att färgas. Detta innebär att du kan förbättra presentationen av räkenskaperna eller en tabell skrivs i Excel med hjälp av olika bakgrunder för rubrik, data och totalsummor celler. Du kan även fylla en cell med två färger.

Instruktioner

Mönster

• Klicka på en cell så att den blir aktiv. Klicka på höger musknapp för att få rätt-klick menyn. Välj "Formatera celler". Ett fönster visas.

• Välj först av de två färgerna du vill använda genom att klicka på en färg block i avsnittet "Bakgrundsfärg" på fliken "Fylla". Du kommer att ha ett bredare urval av färger om du trycker på knappen "Fler färger".

• Plocka en andra färg från avsnittet "Mönster färg" i den "Fylla" tab. klick på pilen bredvid fältet "Mönstertyp" att få ett rutnät av mönster alternativ. Plocka de mönster du gillar mest. Klicka på "OK" och "Formatera celler" fönstret stängs. Cellen du startat i är nu fylld med två färger ordnade i ett mönster.

Gradient

• Klicka på den cell du vill måla med en bakgrundsfärg. Klicka på höger musknapp och välj "Formatera celler"-knappen på högerklicksmenyn. Fönstret "Formatera celler" visas.

• Välj "Fyllning" tab. klick på knappen "Fyllningseffekter" under avsnittet "Bakgrundsfärg" på sidan. Detta öppnar fönstret "Fyllningseffekter".

• Klicka på knappen "Två färger" i fliken "Gradient" väljer två färgerna du vill använda från "Färg 1" och "Färg 2" plocka listor. Dessa två färger kommer att blanda ihop och du kan bestämma vilka mönster du vill ha för blandningen genom att klicka på var och en av alternativknapparna i avsnittet "Toningstyper" på skärmen. En förhandsgranskning block kommer att visa dig hur cellen kommer att presenteras för varje alternativ layout.

• Klicka på "OK" knappen för att stänga fönstret "Fyllningseffekter". Klicka på "OK" för att stänga fönstret "Formatera celler". Den valda cellen fylls med två färger blandar ihop.