mynewspapers.net

Hur att försegla petriskålar

Hur att försegla petriskålar


Petriskålar är grunt, runda rätter med loosefitting täcker brukade kultur bakterier och andra organismer som växer långsamt. De är antingen gjorda av plast eller glas och är ofta förseglade med breda gummiband, paraffin, cellulosa band eller tejp. Sådana metoder anses vara besvärliga och ineffektiva tekniker för tätning av en petriskål, enligt "en förenklad metod för tätning petriskålar" av Mary E. Powell, Henry Phillips Institute, University of Pennsylvania. Powell skriver att användningen av en polyeten genomskinliga plasthöljet är en mycket mer effektiv metod.

Instruktioner

• Skaffa en polyeten genomskinliga plasthöljet. Platser som KellySearch.com erbjuder en lista över var man kan köpa sådana kuvert, eller prova surfar webbplatser som ClearEnvelopes.com och BlockHeadStamps.com. Dessa kuvert är tillverkade av diverse företag som platt slang med varierande tjocklek och diameter, så gör lite forskning att ta reda på vilket märke som bäst passar dina behov. För observation rekommenderas Powell en tube kuvert som är en tum eller två längre än skålen.

• Skär plaströr till önskad längd om det behövs. Infoga de inokulerade petriskål i röret. Täck båda ändarna av röret tillfälligt med cellofan.

• Täta båda ändarna av röret med en elektrisk flatiron. Cellofan kommer att skydda plasten från smältande som du försegla det. Kolonier kan antingen studerat genom plasten eller tagits för observation, och sedan återvände till slangen och förseglas.