mynewspapers.net

Hur att försegla mdf

Hur att försegla mdf


MDF, som spånskivor, kan vara ett svårt material att arbeta med. Sin natur--komprimerat trä partiklar och vax--gör det mycket känsliga för skador från fukt. Men du kan enkelt undvika skador på rå MDF genom tätning, använder lösningsmedelsbaserad grundfärg hittade hem förbättring butiker för att täta material från vattenskador. Efter att MDF är förseglade, är den lämplig för ett antal användningsområden i ditt hem.

Instruktioner

• Applicera en liten mängd drywall förening till pekfingret. Torka sammansatt över kanterna på bladet MDF att hindra fukt från att komma i MDF under resten av försegla processen. Låt kanterna torka och slipa dem ner till en jämn, slät yta med en 120-grit slipning svamp.

• Sand MDF med en plåt av 150-slippapper. Blåsa av slipdamm och torka bort överskottet dammet med en tack trasa.

• Tillämpa ett enda lager lösningsmedelsbaserad grundfärg till slipad MDF--som Zinsser täcka fläcken Primer Sealer eller DuraSyn Primer. Den första tunt lager med en syntetisk pensel och låt torka i minst två timmar. Sand MDF med 150-slippapper att jämna ut ytan. Ett andra lager av primer och låt torka. Sand gång.

• Tillämpa ett enda skikt av en akryl latex färg eller en polyuretan lack/klarlack som en täckfärg ytterligare försegla MDF. Använd en syntetisk pensel att tillämpa pälsen och låt torka. Ett andra skikt kan vara nödvändiga för full täckning.