mynewspapers.net

Hur att försegla MDF paneler med polyuretan

Hur att försegla MDF paneler med polyuretan


MDF, som står för torrtillverkade träfiberskivor, används för många hushåll program som hyllor och högtalarlådor. Det är lättare att arbeta med än vanlig plywood eller partikel styrelsen. MDF skivor är extremt tunga och finns i varierande storlekar med 122 cm 244 cm (4 fot av 8 fot) att vara en gemensam storlek. Försegla MDF med polyuretan skyddar det från vattenskador.

Instruktioner

• Sand MDF med 150-slippapper. Försiktigt gå över hela området som kommer att förseglas i en cirkulär rörelse att jämna ut MDF. Detta kommer att möjliggöra enklare tätning. Blås bort eventuella kvarvarande damm och skräp från MDF som är kvar efter slipningen.

• Applicera ett lager solid vit grundfärg på hela panelen. Spraya en våt Rock av primer på MDF utan att lämna något unprimed. Att 30 minuter för den att torka. Tryck på för att kontrollera att den är helt torr innan du går vidare.

• Slipa primade hela området med 220-slippapper. Slutföra den här proceduren på samma sätt som slipningen från steg 1, går över hela området i jämna cirkelrörelser och rengöring av alla återstående damm och partiklar när du är klar.

• Spraya på ett andra lager primer och låt 30 minuter torka igen. Slipa ner ytan på samma sätt som föregående steg, när andra lagret har torkat helt. Torka av partiklar och damm från panelen MDF.

• Applicera ett skikt av polyuretan till MDF med en syntetisk pensel. Använda slät, även stroke och tillämpa ett överlack som täcker hela området i panelen MDF. Tillåta 30-45 minuter för polyuretan ordentligt torka och lägga till ett andra skikt på samma sätt som första för fullständig täckning. Ge tid att torka efter avslutad.