mynewspapers.net

Hur att försegla gelé burkar med ett vatten bad Canner

Hur att försegla gelé burkar med ett vatten bad Canner


Ett vatten bad canner använder kokande vatten för att försegla konservering burkar stängd. Bevarande skapas vid en steril miljö som förhindrar bakterietillväxt i gelé, så att du kan lagra den för ett år eller mer utan kylning. Livsmedel med hög syra halt använda vatten bad metod, eftersom lägre-syra livsmedel kräver bearbetning vid en högre temperatur än vad som är möjligt med ett vatten bad canner. Fruktsorter som har använts i gelé eller marmelad vanligtvis försegla och lagra väl använder vattenbad konservering metoder.

Instruktioner

• Sterilisera burkar och konservering ringar tidigare att använda. Tvätta i tvålvatten eller kör dem genom varmvatten cykeln av diskmaskinen. Hålla burkar och ringar i varmt, rent vatten tills du är redo att fylla och bearbeta dem.

• Placera konservering lock i en kastrull med vatten. Ta med vatten till en koka och koka locken i två minuter. Håll locken i det varma vattnet tills du är redo att använda dem. Kokande steriliserar locken och mjukar upp av gummiringen så de täta ordentligt.

• Fyll burkarna med beredda gelé. Lämna en halv tum utrymme, kallas headspace, mellan toppen av gelé och kanten av burken. Headspace mätning kan variera beroende på den frukt du konservering, så hänvisar till receptet för att bekräfta utrymmet.

• Skjut en plast kniv eller spatel runt insidan av burken att släppa några luftbubblor fastnar i gelé. Torka av kanten av burken med en ren trasa för att ta bort alla gelé rester som kan hämma korrekt tätning.

• Placera ett lock på burken, gummiring ner. Säkra locket med en konservering burk ring.

• Placera en rack inne i vatten bad canner. Fyll canner med varmt vatten för att inom 4 inches av fälgen. Ta med vatten snabbt koka upp.

• Placera burkarna inuti canner, med ett par jar-lyftare tång. Ordna burkarna så att de inte vidrör varandra eller sidorna av canner. Locken på burkarna måste sitta 1 till 2 inches under vattenytan.

• Föra vattnet tillbaka till snabbt koka upp. Koka burkarna i ca 10 minuter. Handläggningstiden beror på höjd och gelé receptet används; se dina canner instruktioner eller specifika recept för exakta handläggningstiderna.

• Lyft burkar från kokande vatten med tången. Lägg dem på en handduk täckta rack till cool övernattning. Burkarna förseglas ordentligt när den upphöjda "knappen" i centrum av konservering locket trycker ned och är fortfarande deprimerad.