mynewspapers.net

Hur att försegla ett akvarium

Hur att försegla ett akvarium


Med tiden tätningsmedlet som håller din fisk tank vatten tätt kan slitas ut och du kan hitta dig själv med en läckande akvarium. I fall som detta kan akvariet bero på för ett reparationsarbete eller en resealing process. Detta är särskilt användbart om du har köpt en gammal eller skadad akvarium. Prova några återförslutning och reparera tekniker snarare än att sätta upp kostnaden för en helt ny tank. Oavsett vad dina skäl för återförslutning ett akvarium, Använd vård se till att akvariet är vatten tätt.

Instruktioner

• Töm akvarium vatten och torka den helt med absorberande pappershanddukar. Ställa akvariet på en tabell eller en plan yta där du enkelt kan nå in i och runt den.

• Skrapa bort det gamla silikonet från inne i hörnen och på botten av tanken med ett rakblad eller mattkniv. Vara försiktig med att repa glaset. Kassera gamla silikon när du är klar.

• Torka ner ytbehandlar av tanken med gnugga alkohol och en papper handduk eller bomull swap. Ägna särskild uppmärksamhet åt i hörnen av tanken och känner för några bitar av silikon som du kan ha missat. Skrapa bort alla överblivna silikon med ett rakblad och rengör tanken ordentligt med alkohol, så låt den torka.

• Fyll en liten behållare med tvättsprit och placera den i tanken. Coat fingrarna med alkoholen före spridning silikon så det inte hålla sig till fingrarna.

• Skär toppen av silikon röret med rakblad eller brukskniv och applicera en generös sträng silikon ända ner en kant på tanken. Snabbt doppa fingrarna i tvättsprit sedan använda dem att sprida silikon in i sprickor och hörn och att jämna bort eventuella luftbubblor. Torka dina fingrar på en pappershandduk innan vi går vidare.

• Avsluta de andra sidorna av akvariet på samma sätt genom att använda silikon och sprida den med fingrarna. Var extra uppmärksam på hörnen, att vara säker på att trycka på silikon så långt in i hörnen av tanken som möjligt för att förhindra läckage.

• Tillåt silikon att torka i 24 timmar och sedan undersöka tanken. Om du ser några områden där silikon är lager alltför tunn Lägg till en annan kappa och låt det torka i ytterligare 24 timmar.

• Tillåt silikon att bota för en full 48 timmar innan kommer tillbaka och rensa upp ditt arbete. Skrapa bort eventuella spill med gnugga alkohol och ett rakblad.

• Skölj tank brunnen för att ta bort alla spår av tvättsprit sedan fylla det att testa den för vattentäthet. Om tanken inte läcker efter att vara full i 24 timmar är det säkert att använda.