mynewspapers.net

Hur att försegla en badtunna trä

Hur att försegla en badtunna trä


En badtunna avser en utomhus tank med varma, cirkulerande, ofta kemiskt behandlat vatten och installerat jets som får vattnet att bubbla och snurra. Att ha en badtunna på dina däck, är uteplats eller trädgård verkligen en gåva, eftersom det ger dig en enastående sätt att koppla av. En badtunna med en trä ram ger denna tank en rustik, woodsy känsla. Dock måste du skydda träram från elementen genom tätning exteriören.

Instruktioner

• Kombinera 1 kopp av tunga trä renare i en hink med en gallon varmt vatten. Sätta på gummihandskar och doppa en scrub pensel i blandningen.

• Skrubba ner på utsidan av badtunnan noggrant, att ta bort någon damm eller smuts. Spola bort det med en stadig ström av vatten från en trädgårdsslang. Låt det torka under två hela dagar.

• Fäst en bit av 80-slippapper till botten av en elektrisk slipmaskin. Springa sander över ytan på träram av badtunnan. Göra denna gång med en bit av 220-slippapper.

• Köra en handhållen dammsugare över ytan av badtunna ramen, suger upp allt damm från slipning.

• Doppa en 3-tums nylonborste i din tunga tätningsmedel. Din tätningsmedel skall vara utformade för att skydda trä från vanlig vatten kontakt, UV-strålar och mögel. Täcka virket i en generös rock och låt det torka över natten. Applicera tre fler skikt, tillåts att varje torrt över natten innan nästa lager.