mynewspapers.net

Hur att färga håret efter kemoterapi

Hur att färga håret efter kemoterapi


Färga håret efter kemoterapi är en utmaning för vissa kvinnor, eftersom de flesta färger är inte längre tillåtna. Håret växer tillbaka och även om den gör det, måste du vara bra att det. Det bästa sättet att färga ditt hår efter kemoterapi är att använda ett växt-baserade eller naturliga färgämne ungefär ett år efter hår först börjar växa tillbaka. Denna typ av färg är mest skonsamt för håret och också mest troligen kommer att bränna inte din hårbotten.

Instruktioner

• Vänta ett år efter hår börjar växa tillbaka innan dör den. Efter kemoterapi är hår sannolikt kommer att växa tillbaka en annan färg. Också, även om du hade pin-rakt hår före kemoterapi, kan det växa tillbaka lockigt. Du vet verkligen aldrig vad som väntar när håret växer ut igen, så det är bäst att vänta med att se inte bara vad du har, men för att ge håret en chans att verkligen växa innan du sätta kemikalier på den.

• Köpa en växt-baserad eller naturligt färgämne. Om du är osäker på vilken färg att köpa, kolla med din lokala salong. Professionella Frisörer kan peka dig till rätt varumärken.

• Gör en test plåster innan du dör din hela huvudet. Detta sätt kommer du att kunna se hur ditt hår kommer att ta till färgen och vad färga den kommer faktiskt visa sig vara. Viktigare, kommer du att kontrollera för någon typ av allergisk reaktion till färgen. En gång du har färgat test plåstret, tillåta 24 timmar innan du färga din hela hår.

• Täcker håret med färgen, men var noga med att torka bort överskottet runt din panna, öron och hals. Eftersom du har kort hår, blir någon färg fläckar på huden mycket mer märkbar. Var noga med att torka bort dem så fort du är klar tillämpar hårfärg. Dessutom är det bäst att använda en Kosmetik för hår borste för att sätta färgen på huvudet. Gnugga inte färgen i din hårbotten.

• Skölj färgen efter lämplig tidpunkt. Använd balsam efter du skölja för att låsa in fukt. Stil som vanligt.