mynewspapers.net

Hur att färga ett obehandlat trä däck

Hur att färga ett obehandlat trä däck


Färgning och försegla ett nytt trädäck är viktigt inte bara av estetiska skäl, utan att öka livslängden på material. Att låta ett nytt trädäck kan "gå naken" i ens två år, utan ordentlig färgning eller försegling, allvarligt skada träet. De flesta däck färgning produkter inkluderar idag inbyggda tätningsmedel, men du kan också lägga till översta skikt med tätningsmedel ytterligare bevara träet mot fukt och fula blad-tannin fläckar.

Instruktioner

• Välj däck fläcken och tätningsmedel produkter av ditt val. Leta efter fläcken produkter som är klassade för längsta slitage, särskilt på platser där däcket utsätts för mycket solljus under långa perioder varje dag. Billiga produkter är inte värt besparingarna - måste bara du restain dina däck nästan varje år om du snåla på produkt nu.

• Rengör dina däck ordentligt. Använd en power spruta, med munstycket på "wide," ta bort all smuts och eventuellt skräp från mellan styrelsen sprickor. Inte skada träfibrerna med hjälp av power sprutan för nära i trä, eller på en smalare inställning. Låt den rena däck ordentligt torr övernattning.

• Maskera alla områden av ditt hus eller ytterväggar som är i direkt anslutning till dina däck. Använda plast damm lakan och maskeringstejp för att skydda dessa ytor från fläck splatters.

• Block av alla strategier för dina däck. Hindra alla små barn eller husdjur från att gå över däck medan du arbetar eller när fläcken är uttorkning.

• Blanda flera gallons av fläcken produkt i en 5 gallon hink att säkerställa en enhetlig färg. Skrapa botten av gallon behållarna att ta bort alla färgämnen och kemikalier som kanske bosatte sig på botten och Lägg till detta material till 5 gallon hink. Rör om fläcken ordentligt.

• Förbered din färgning borstar eller roller applikatorer och brickor. Placera några brickor eller hinkar på en tung plast tarp att undvika att skapa oavsiktliga ringar av fläcken på däck själv. Om du kommer att använda en roller eller fläcken applikator "stick", tuck en god fläck borste i bakfickan också. När du tillämpar fläcken, använda denna behändiga borste för att nå någon touch-ups.

• Börja tillämpa fläcken på däck med en roller applikator, arbetar från vänster till höger om du är högerhänt, eller höger till vänster om du är vänsterhänt. Se till att i slutet av projektet har du en utgång från däck--inte måla själv i ett hörn.

• Fastställa en första "line" av fläcken--arbeta längs längden på däck styrelsen, inte över dem--några inches från kanten av däck eller på sidan av huset. Använd inte en borste för att "skära" stain runt kanterna på däcket först. I stället fastställa en lång rad av fläcken och sedan nå in med en borste till våt blanda fläck mellan linjen och mot huset. "Skära i" runt däcket med en borste innan färgning resten av däcket resulterar vanligen i en fula mörka band runt perimetern.

• Se till att du arbetar fläcken i alla sprickor och skrevor längs styrelser. Om du använder en rulle eller en färgning pinne, tryck ned de applikator huvudet så överflödigt bets utstrålar i dessa sprickor jämnt. Undersöka sprickor mellan brädorna från tre håll: uppifrån och ner, längst till höger och längst till vänster. Tillämpas mer fläcken att fylla i några kala fläckar du se.

• Lägga till mer fläcken till din rulle fack eller applikator stick när du har restirred fläcken i stor hink. Du vill inte färgämnen sedimentera till botten av hinken under ansökningsprocessen. Täcka 5-gallon hink när du har målat hela däcket.

• Låt fläcken torka ordentligt, över en natt, innan att tillåta trafik på däck eller dra upp Maskeringen och sätta bort dina överblivna fläcken. Bevara någon fläck kvar för framtida bruk genom att hälla det tillbaka till de ursprungliga 1 gallon burkar och tätning locken tätt.

• Tillämpa ett överlack av tätningsmaterial med ren penslar eller applikatorer om fläcken produkten inte innehåller en tunga tätningsmedel. Sopa däck klara av något skräp först, med en mjuk borst shop kvast. Applicera tätningsmedel i en metod som är identisk med tillämpningen av fläcken själv. Låt det torka över natten.

• Ta bort Maskeringen och häll några överblivna tätningsmedel tillbaka i 1 gallon behållare, tätning locken tätt. Bortskaffa alla borstar eller andra applikator huvuden ansvarsfullt.