mynewspapers.net

Hur att fånga vilda kattungar

Hur att fånga vilda kattungar


Vilda kattungar kan vara domesticerade och göra bra sällskapsdjur. Några kattungar i naturen redan har husdjur, men har släppts. Äldre katter som har varit vilda alla sina liv inte kommer att göra bra husdjur, oavsett hur beständig och omsorg du är. Vilda kattungar kan fångas så du kan ta dem till veterinären. De flesta kliniker kommer spay eller neutral vilda kattungar till lägre kostnad, som kommer att skära ned på antalet förvildade katter föds.

Instruktioner

• Ställ in en fälla på en plats där du ofta se kattungarna. Bara fälla kattungar om du inte har sett modern i området. Fällan ska ha mat i det att locka kattungarna.

• Hantera kattungar med läderhandskar. Vilda kattungar kommer att bita och skrapa för att försvara sig själva. Flytta ungarna till en bur med en skräp låda, mat, vatten och ett par mjuka filtar.

• Mata kattungarna lite våt mat ur handen om de verkar vänliga. Om inte, sticka en sked genom gallret på buren med lite mat på den. Detta kommer att få kattungar används till dig.

• Ta kattungarna till en veterinär. De flesta vilda kattungar har maskar, och många har luftvägsinfektioner. Vara beredd att betala för läkemedel för båda dessa som rutinmässig kattunge vaccinationer. Enligt Spay och neutral Syrakusa, måste kattungar vara minst 14 veckor och 1,81 kilo vara spayed eller neutered. Du kan schemalägga kirurgi vid sitt första besök.

• Håll kattungarna i deras bur för mesta tills de är tama. Hantera dem insvept i en handduk tills de verkar bekväm hålls.

• Utsätter dem för andra människor så de är väl socialiserade. Hitta dem nya hem så snart som de är vana vid att hanteras av människor. Vilda kattungar bond oftast bäst till en person.