mynewspapers.net

Hur att fånga krabba med ett spö och rulle

Hur att fånga krabba med ett spö och rulle


Även om användningen av krabba släppa nät och fällor finns gemensamma metoder för att fånga blå krabbor, du kan också skörda krabbor med ett spö och rulle. Istället för att göra eller köpa krabba nät och fällor, kan du använda fiskeredskap som du kanske redan har. Med hjälp av ett spö och rulle får du känner mer samhörighet med aktiviteten eftersom du måste hålla staven och vänta på strejken. I jämförelse, många crabbers bara lämna droppe nät bakom och kontrollera dem regelbundet för fångade blå krabba.

Instruktioner

• Använd en ljus åtgärd spinnspö utrustade med 6-8 pund test linje, så du kan upptäcka krabba biter. Ställa in en löpande lodet rigg med en liten räka krok, storlek 6 eller mindre. För att göra en löpande lodet rigg, skär cirka 24 inches av linje och lägga det åt sidan för att användas som en ledare. Skjut ett lod på stambanan sedan binda på en vridbar så att lodet stoppas. Detta gör att lodet att springa upp och ner din stambanan till vridbart. Slips i swivel's andra änden till 24-tums ledare. Fäst små räkor haken i slutet av ledare.

• Bifoga bete till kroken. Effektiva beten för krabba inkluderar bitar av räkor, bläckfisk och makrill remsor. Andra beten att arbetet väl är kyckling nedskärningar, lax delar och rå anka hals.

• Kasta dina stavar från strandlinjen eller från en båt. Hot spots för crabbing inkluderar bryggor, pirar, bryggor, broar, flodmynningar, klippformationer och bäckar. Sök i vatten på ett maximalt djup av 20 fot; det blir allt svårare att upptäcka krabba biter med ljus tackla det djupare du fiska.

• Lyft upp staven mjukt och stadigt när du känner en krabba bita. Rulla den och släpp krabba in din fångst container.