mynewspapers.net

Hur att fånga eller döda en råtta i mitt hus

Hur att fånga eller döda en råtta i mitt hus


Om du har en råtta i ditt hus, vet du känslan av att invaderas. Råttor kan vara farliga eftersom de kan bita och bära sjukdomar. Du eller en familjemedlem kan bli infekterade med sjukdom även om du inte kommer i fysisk kontakt med råttan. Rat avföringen orsakar exponering för sjukdomen genom att bara vara hemma. Du kan använda fällor eller bete stationer att fånga eller döda en råtta; antingen är effektiv.

Instruktioner

• Leta reda i hemmet där du ser de flesta råtta spillning. Att placera fällor i detta läge ger dig den bästa chansen att fånga råttan.

• Bete fällor med jordnötssmör. Råttor är attraherad av jordnötssmör, och det stör inte så snabbt som ost. Du kan använda en traditionell fjäderbelastade fälla eller de mer moderna klibbig fälla, som säkrar råttan utan att döda det omedelbart. Bete är redan Agnas och behöver ingen ytterligare bete. Med en bete station, råttan tar giftet tillbaka till boet och infekterar andra råttor. Du vet en bete station arbetar när du hittar ingen mer spillning.

• Placera fällor på den plats där spillningen var belägna. Placera fällor mot en vägg så det finns större chans att råttan kommer att fastna eller våren fällan.

• Kontrollera fällorna dagligen. När du har fångat en råtta, hålla inställning fällor i flera dagar om det finns fler.