mynewspapers.net

Hur att dyka upp igen köksbänkarna för en riktig granit Look

Hur att dyka upp igen köksbänkarna för en riktig granit Look


Dyka upp igen din laminat köksbänken genom att måla den och skapa en granit finish. Denna renovering metod är en låg kostnad sätt att återuppliva din kök counter ytor. Målning bänkskivor är förlåtande, så att du kan måla ytan om du inte är nöjd med färgkombination eller faux målning teknik. Avstå från tvättning den faux målade laminat bänkskiva i minst två veckor för att tillåta den akryl sealer att bota och härda.

Instruktioner

• Tvätta laminat ytan med vatten och en mild, nonabrasive rengöringsmedel. Skölj av bänkskivan med vatten för att avlägsna alla rengöring produkter och restprodukter. Torka av laminat ytan med en ren och torr handduk. Låt ytan lufttorka i minst en timme.

• Bifoga målarens tejp och damm täcker runt counter kanterna för att förhindra spill eller måla olyckor på andra ytor.

• Grov yta av laminat bänkskiva av manuellt slipning det lätt med 150-slippapper. Var försiktig för att förhindra mejsling eller ta bort för mycket av ytan om du använder en elektrisk slipmaskin. Ta bort slipdamm med en fuktig handduk och låt bänkskivan lufttorka i en timme.

• Måla ett enda lager flash bond primer smidigt över laminat ytan. Lufttorka primer för minst fyra timmar innan du använder ett andra skikt på samma sätt.

• Måla ett enda lager halvblank latex för exponeringsglas ytbehandlar över laminat ytan efter att låta primern torka helt. Lufttorka latexfärg för minst 24 timmar innan den granit-färgämne målar.

• Testa din granit målning teknik på en ren bit av trä eller papp. Doppa ett skrynkligt pappersark lätt i en kontrastfärg latexfärg. Badda försiktigt papperet på ytan för att skapa en granit effekt. Låt färgen torka helt och upprepa proceduren med en andra kontrastfärg.

• Tillämpa de två kontrasterande färg färger laminat yta, med samma skrynkligt papper teknik på din provstycket. Låt programmet faux granit färg torka i minst 24 timmar innan tätning det.

• Sigill graniten målade laminat ytan med en klar akryl. Låt den akryl sealer lufttorka i minst 48 timmar innan du använder räknaren.