mynewspapers.net

Hur att dyka upp igen en konkreta uteplats med gummi färg

Hur att dyka upp igen en konkreta uteplats med gummi färg


Gummi färg, eller flytande gummi, är en tjock, tålig, vattentät färg som torkar till en jämn yta. Gummi färg används att måla vita väggar på däck och ofta att måla botten av båtar. Det gör nästan alla ytor extremt vattentät. Med gummi färg på konkreta uteplats hjälper för att täta sprickor i betongen, vilket gör det mycket vattentät. Uteplatsen blir också lättare att rengöra eftersom färgen kommer att jämna ut grov konsistens av betong och ger en jämn yta. Spolning eller sopa bort uteplatsen blir betydligt lättare med ett lager gummi färg.

Instruktioner

• Sopa uteplatsen ta bort allt damm och skräp. Ange din trädgårdsslang munstycke på den högsta inställningen tryck och slang ner uteplatsen ta bort all smuts och skräp inte bort med kvasten. Använd en scrub pensel till någon svårare-att ta bort ämnen tas bort. Att uteplatsen torka helt.

• Ta bort lös eller peeling färg med en stålborste. Borsta ordentligt över färgen tills ytan är slät. Använda medium slippapper, om nödvändigt, att skapa en jämn yta på konkreta uteplatsen. Torka bort skräp och slipdamm med en fuktig trasa.

• Fyll sprickor i betongen med gummi filler. De flesta företag som säljer gummi färg säljer en tjockare version av färg ska användas som fyllnadsmaterial för sprickor. Applicera filler med en spackel, slät upp tills det är jäms med resten av uteplatsen. Tillåta filler torka helt. Slipa alla ojämna kanter om det behövs.

• Använd söm tejp för att överbrygga eventuella områden där olika ytor möts, som trä till betong eller murverk till betong. Slät söm tejpen över klyftan och tryck fast för att följa.

• Måla konkreta uteplatsen med gummi paint. Enligt Ames forskningslaboratorier, gummi färg bör tillämpas tjockt, ca 1 gallon per 100 kvadratfot, eller om tjockleken på en dime. Applicera ett andra lager efter första strykningen är torkar.

• Tillåt tre till fyra dagar för gummi färgen att helt bota. Tillåt inte gångtrafik på altanen tills färgen är helt torr.