mynewspapers.net

Hur att dyka upp igen ärt grus betongBetong är mer än bara cement och vatten blandas. För tjocka installationer, betong egentligen består av små bitar av sten, vanligen ärt grus, småsten den ungefärliga storleken på (stor) ärter som utgör majoriteten av betongytan. När ärt grus betong blir exceptionellt knäckt, är bleka eller sliten, resurfacing en uppgift som kan återställa betong till dess bästa utseende utan professionell hjälp.

Instruktioner

• Köra över hela betongytan med en push kvast att ta bort all löst damm och skräp. Om din betong har sprickor eller luckor, borsta ut smuts och silt med en stålborste för att ta bort allt överflödigt skräp. Mejsla loss alla lösa bitar. Du måste ta bort allt damm och lös betong innan renovering.

• Torka ner betongytan med en trasa eller mopp fuktad i lacknafta. Detta lösningsmedel cleaner tar bort fett, olja och vax som kan förstöra vägen reparationsarbetet clings till den ursprungliga betongen.

• Skölj ytan brunnen med vatten för att ta bort återstående renare. Låt ytan lufttorka tills den är fuktig men inte blöt innan du fortsätter.

• Blanda tre delar ärter grus, två delar sand och 1 ½ delar portland cement i en skottkärra eller hink. Tillsätt tillräckligt med vatten för att göra blandningen konsekvens av tjockt jordnötssmör. Detta är din resurfacing material.

• Bred ett tunt lager av cementpasta lim eller cement över hela betongytan. Dessa produkter komma brukar med en applikator; om inte du kan använda en pensel, rulle eller murslev. Limmet kommer att fylla i några av bristerna i gamla betongen och se till att resurfacing materialet fastnar på plats tills det torkar.

• Sprida ett 1 - till 1 ½-inch-thick lager resurfacing material över betongytan. Använda en mason murslev att skapa en platt, även lager material ovanpå den gamla betongen. Du kan behöva lägga till mer material på vissa ställen än andra, om du behöver fylla i luckor eller sprickor i ytan. Observera materiellt för den första halvtimmen eller så efter applicering och fyller i några låga poäng som behövs. Låt materialet torka ostört i minst 48 timmar. Beroende på temperatur och luftfuktighet i området, kan det ta till en vecka för den nya ytan att bota helt.