mynewspapers.net

Hur att döda hud svamp

Hur att döda hud svamp


Svampinfektioner är en gemensam, om obekväma, hudsjukdom. Mörka, fuktiga miljöer är en grogrund för svampar, att göra vissa områden i kroppen, såsom fötterna, särskilt känsliga för infektion. Medan indikatorer varierar från en typ av svamp till en annan, inkluderar typiska symtom rodnad, klåda, oozing öm och inflammation i det drabbade området. När upprättats kan hud svampen vara svår att ta bort. Ett antal receptfria och receptbelagda läkemedel finns tillgängliga för särskilt envis fall, men du kan behandla mild till måttlig infektioner med en mängd enkla huskurer.

Instruktioner

• Tvätta det drabbade området med mild tvål och varmt vatten. Skrubba lätt med en ren trasa för att ta bort smuts eller skräp och skölj sedan med kallt vatten. Försiktigt torka huden med en mjuk handduk.

• Häll 1/4 kopp Epsom salter i en liten skål. Tillsätt tillräckligt med vatten för att göra en tjock, kornig pasta. Sprida pastan över infekterade huden. Vänta 30 minuter och skölj sedan pastan med kallt vatten. Klappa huden med en ren trasa att torka. Upprepa denna behandling tre gånger om dagen. Om du ser någon förbättring efter sju dagar, prova en annan åtgärd. För en strängare antimykotisk behandling, ersätta vattnet med vinäger.

• Doppa i slutet av en bomullspinne i äppelcidervinäger. Gnugga fuktas materialet över det drabbade området och låt det lufttorka. Upprepa denna behandling fyra gånger om dagen. efter en vecka bör du se tydliga resultat. Om syran i vinäger orsakar huden att bli mer irriterad, späd vätskan genom att kombinera 1 tsk vinäger och 1 tsk vatten.

• Blanda 2 msk olja tea tree och ½ dl olivolja. Doppa en bomullstuss i oljan och sedan använda den att försiktigt svabba infekterade huden. Applicera oljan två gånger om dagen i en vecka. En naturlig medel mot svamp, tea tree olja kommer att döda svampen på kontakt. Tea tree olja bör och orsaka klåda eller irritation, späd blandningen genom att lägga till mer olivolja. Lagra alla oanvända delen i ett tätt lock burk. Om du avskräcks av den starka lukten av tea tree olja, ersätta fem droppar av aromatiska kryddnejlika olja istället.