mynewspapers.net

Hur att diagnostisera anemi

Hur att diagnostisera anemi


Anemi är brist (antingen i kvalitet eller kvantitet) i kroppen att producera hemoglobin. Anemi om går oupptäckt kan leda till döden. Läsa den här artikeln visar hur att diagnostisera anemi.

Instruktioner

• Fråga en läkare hemoglobin räkna. För att avgöra anemi, är en av de första saker som läkaren kommer att göra har ett enkelt blodprov beställde. Genom att beställa ett blodprov, kommer en läkare att kunna mäta hemoglobin räkna. Hemoglobin är molekylen i blodet som transporterar syre i hela kroppen. Vanligtvis är när hemoglobin nivåer är lägre än 13g/dl anemi närvarande. Precis som traditionella blodprov, kommer att läkaren ge särskilda instruktioner att följa innan detta test gjort. Följ alla instruktioner att säkerställa en exakt test.

• Fråga en läkare göra en benmärg test. Denna automatiska teknik är inte tillgängliga överallt, men det är effektivt för att avgöra om anemi är närvarande. Testa benmärg hjälper läkaren bestämma en övergripande blodvärden. I en benmärg test söker läkare för den omogna erytrocyter som uppstår i benmärgen. Få detta test görs om det är tillgängligt eftersom det är effektivare än traditionella blodprov.

• Fråga din läkare om blod smeta färgning. När automatiska tester som traditionella benmärg tester inte finns tillgängliga, blod görs smeta färgningen vanligen. Blod smeta färgningen utförs genom att undersöka förändringar i antal och morfologi i unga blodkroppar i Mikroskop. Grundligt diskutera detta test med läkaren, eftersom eftersom detta test görs manuellt, det finns mer utrymme för misstag än i automatiska tester.