mynewspapers.net

Hur att dekorera maten med färska snittblommor

Hur att dekorera maten med färska snittblommor


Lägga till färg och skönhet till din mat rätter genom att dekorera med färska snittblommor. Många blommor är inte bara tilltalande för ögat, utan också för gommen. Använda riktiga blommor för att dekorera maten blir trendig, särskilt på kakor--bröllopstårtor i synnerhet. Dekorera med färska blommor tar extra tid och förberedelser, men resultatet är en maträtt som är något utöver vanligt.

Instruktioner

Hur att dekorera maten med färska snittblommor

• Kontrollera att blommorna inte har behandlats med eventuella bekämpningsmedel. Om du får blommorna från en florist, be speciellt för obehandlade blommor. Kontrollera också att de är ätliga. Vanliga Ätbara blommor inkluderar rosor (vanligt använt på kakor och efterrätter), lavendel (bra för att lägga smak till mest bakverk men även färgglada som mat dekoration), dag liljor (bedövning som formella garnering) och ringblommor. En lista över ännu mer Ätbara blommor, klicka på länken i avsnittet resurs nedan.

• Skära blommorna bort stjälkar, lämnar omkring en tum av stem där man fäster vid bud eller blomma. Sedan försiktigt skölj blommorna i kallt vatten.

• Lägg blommorna på en handduk att luften torr. När de har torkat helt, placera dem i plastpåsar och frysa dem.

• Skär dricka sugrör i tre-tums bitar. Böja undersidan av halmen upp och tejpa den stängd. Lägga till en liten mängd vatten och sätt sedan in halm i kakan, bildar en liten vas. Observera att du kan hoppa över detta steg om du inte placerar blommorna på en tårta.

• Ta bort blommorna från frysen när du är redo att använda dem och infoga dem i strån eller ordna dem på mat skålen som sidan garnering. Lägg till blomblad i själva maten genom försiktigt bort kronbladen från basen av blomman först (basen är oftast vit och kan vara bitter). Ringblommor är populära i soppor och lägga till en kryddig smak tillsammans med en rik, gyllene färg. Lägg kronbladen i soppan som du skulle någon annan ingrediens. Bladen av unga maskrosor är goda i sallader och kan kastas rätt tillsammans med sallad. Nejlikor är också ofta används i sallader. Strö söta nejlika kronbladen ovanpå salladen som ljus garnering efter gungade.