mynewspapers.net

Hur att dekorera för synskadade

Hur att dekorera för synskadade


Även om synen kan minska, behålla synskadade oftast sin kärlek för estetiska skönhet. Hem dekorationer kan ändras för att rymma deras begränsade åsyn. När du inreder för synskadade, fråga dig själv hur du kan göra vissa delar av färg, design och arkitektur sticker ut så att de lätt kan märkte och uppskattat.

Instruktioner

• Använd djärva färger. Ljusa, fast färgerna är lättare för synskadade att se. Använd inte mönster eller pasteller; se till att allt står ut.

• Kontrast element. Kontrollera att inget smälter in i varandra, så att objekt stå ut mot deras bakgrunder och är därför lättare att definiera. Välj en soffa som är en annan färg från väggen och soffa kuddar som annan färg från soffan. Välj stolar som är en annan färg från tabell och rätter som är en annan färg från plats inställningar. Hänga ljusa, djärva utskrifter på väggen som färg än väggen själv. Häng fet gardiner som sticker ut från väggen. Enligt den amerikanska fonden för blinda, om du har mörka väggar i badrummet, bör du hänga lätt färgade handdukar. Omvänt, om du har ljusa väggar, bör du hänga mörkt färgade handdukar. Om med hjälp av färg kontraster är inte ett alternativ, kontrast utrymmet med svart och vitt.

• Dekorera med olika former och texturer. Välj möbler med särskilda texturer som är tilltalande som hjälp för synskadade. Detta kan innefatta sammet eller lädersoffor och stolar; plysch mattor; matsal stolar med skenor; strukturfärg eller tapeter på väggarna; och utsmyckade matcher på dörrhandtag, fönster och dörrar skåp.

• Förbättra belysning. Se belysning så ljust som möjligt. Använda spår belysning, lampor och storbildsprojektor att lysa upp rummet. Du kan också sträng vit eller ljust färgad julbelysning i ytterkanten av taket att skapa ytterligare ljusstyrka och dekoration. Lägg till nattlampor i väggen butiker nära golvet i vissa rum att hjälpa synskadade flytta runt för badrum resor eller midnight snacks.

• Lägga andra festliga inslag. Om du har trappor, dekorera räcke med färgglada garland. Måla eller dekorera socklar en ljus färg som skiljer sig från väggen, så gränsar av rummet sticker ut.