mynewspapers.net

Hur att dekorera en spis med bokhyllor på sidan

Hur att dekorera en spis med bokhyllor på sidan


En välklädd öppen spis är en kraftfull utsmyckning tillgång och en brännpunkt i ett rum. Om du är lycklig nog att ha bokhyllor på vardera sidan om eldstaden, har du potential för en fantastisk uppvisning. Bokhyllor är inte bara för lagring av böcker; de kan också vara en perfekt miljö för konstverk, personliga samlingar och andra objekt som uttrycker dina intressen och smaker. Konsten att dekorera en spis med bokhyllor på båda sidor är noga välja vad du ska Visa.

Instruktioner

• Behandla spis och bokhyllor som en utsmyckning yta. Inte införa ett tema till spis mantel och en annan att bokhyllor som det kommer hamna ser rörigt och oplanerad. I stället se till att allt du visar fungerar tillsammans med resten av inredningen.

• Börja med spisen genom att upprätta en brännpunkt. Välj något stort och imponerande som kontaktpunkt över eldstaden. En bit av konst, stor spegel eller överdimensionerade klocka kommer alla göra jobbet.

• Utnyttja regeln om tre och en, om den öppna spisen har en mantel. Placera tre liknande objekt på en sida av manteln. Tre vaser, statyer eller Ljusstakar är exempel på liknande objekt som fungerar bra. Om möjligt, välja tre saker som är av lite olika höjder. Placera en längre, mer imponerande pjäs att stå ensam i andra änden av manteln. Tryck inte objekten till slutet av manteln, men lämna 2 eller 3 inches på varje sida att fungera som en ram.

• Samla objekt som du vill ska visas på bokhyllor. Gruppera liknande saker. Till exempel, göra små högar av inbundna böcker och små högar av pocketböcker. Böcker kan organiseras av något som ansluter dem: författare, ämne, storlek, även färgen på ryggraden. Om du har en samling som du vill visa, hålla ihop i grupper. Till exempel, om du samlar föremål tillverkade av kobolt blå glas, hålla dessa saker tillsammans. Om du samlar in ryska stapling dockor, hålla dem tillsammans.

• Börja utsläppande grupper av objekt på bokhyllor. Början på det övre vänstra hörnet, ordna en liten grupp av liknande objekt som om de är som visas i en bok eller konst butik. Står en grupp av böcker på ända och använda en annan grupp av böcker staplade ovanpå varandra som bokstödet. Flytta ner några inches från den första gruppen och placera en annan grupp. Detta kan vara ett arrangemang av samlarföremål eller en annan grupp av böcker. Tanken är att skapa ett sicksack mönster när du arbetar. Tänk dig skriva bokstaven "Z" i bokhyllan genom placering av dina grupper. Zig-zagging ger hela arrangemanget en känsla av rörelse och gör det intressant att titta på.

• Stå tillbaka och kritiserar ditt arbete. När du har placerat grupper av objekt på bokhyllor i ett sicksack mönster, flytta bort från väggen och titta på de övergripande effekterna av arrangemanget. Om något ser sin plats eller som det inte samordna med spis inredning, ta bort den. Om den är för liten att se från andra sidan rummet, ta bort den. Du kan älska din samling av miniatyr ugglor, men de tillför något till inredning om de är för små för att ses från hela rummet. Tanken är att använda öppen spis och bokhyllor för att skapa en icke-rörigt, sofistikerad visning.