mynewspapers.net

Hur att bryta ned kretskort för ädelmetaller

Hur att bryta ned kretskort för ädelmetaller


Bryta ner ett kretskort för ädelmetaller är en tidsödande och dyr process, särskilt eftersom endast guld är ersättningsgilla. Du kan förvänta dig att få en bråkdel av ett gram guld från genomsnittliga moderkortet och långt mindre från sekundära och tertiära styrelser. Återställningsprocessen kan dessutom frigöra farliga kemikalier och partiklar i luften som kan skada dina lungor och ögon. Detta kommer inte göra dig rik snabbt, eller t.o.m. rich alls.

Instruktioner

• Sätta på dina skyddsglasögon först, sedan lägga på en full-kapsling air mask. Detta kan tyckas överflödigt, men kommersiell slipmaskiner (kallas även mills) utövar större mängder av trycket på kretskort och bitar kan vara slängde med höga hastigheter. Air masken är också nödvändigt på grund av ett moln av damm som kommer att utvisas under förkrossande. Handskarna är bara för att förhindra nedskärningar från kretskort som du ladda dem.

• Sätt kommersiella kvarnen i en 240-volts vägguttag. Säkerhetslåset på, sedan kör kvarnen i några minuter om det är första gången du kör en tur. Detta är att säkerställa krossen tänder är korrekt justerade och inte slå varandra. Ordna kretskort i buntar inte större än en fot lång, att säkra dem med snöre.

• Kasta kretskort i toppen av kvarnen, vilket möjliggör två till tre sekunder innan gungade i den nästa bunten. Fortsätta att slänga i buntar så länge statuslampan fortfarande gröna. Om kvarnen fastnar eller blir gult, sedan engagera backväxlar att utvisa fast bitarna. Om det är nödvändigt att ta bort en bit, bara göra det med kvarnen off och säkerhetslåset på. Nå inte in med händerna. Använd endast en skrot träbit.

• Stänga av kvarnen och ta samling korgen ut när du är klar slipning. Häll på marken upp kretskortet genom ett metall filter i en kaffe kan. Metalldelar kommer att fångas av filtret som plastdetaljer av kretskort frakturen till stoft under trycket av kvarnen. Häll metalldelar på en stekpanna, och passerar en magnet över delarna. Rent guld är inte magnetisk, så det skulle bara plocka upp järnmetaller.

• Förändring genom de återstående metall bitar, söker blanka, gula lappar. Dessa bitar är guld och kan säljas på många metall mäklare och juvelerare