mynewspapers.net

Hur att bestämma Sulfuric syra i en gaffeltruck batteri

Hur att bestämma Sulfuric syra i en gaffeltruck batteri


En gaffeltruck batteriet är ett bly-syra batteri som byggs mycket som fordonsindustrin och truck batterier. Svavelsyra används för att aktivera cellerna i batteriet och tillhandahålla elektrisk ström. Svavelsyra kan testas med hjälp av en standard batteri syra testare som är också känd som en "hydrometer." Detta test ger dig den specifika vikten av syra i batteriet, vilket gör att du kan beräkna hur mycket spänning som du har kvar. Eftersom det finns många variationer och spänningar av gaffeltruck batterier, kan hydrometer avläsningar variera.

Instruktioner

• Öppna batterifacket lagring på trucken. Ta bort ett lock från en av gaffeltruck battericeller.

• Sätt syra testning hydrometer i cellen och tryck i lampan på toppen. Långsamt släppa trycket ut glödlampan; batterisyra kommer att dras in i hydrometern.

• Dra batteri syra testaren ur cellen och läsa den specifika vikten. Märkning kommer att placeras på sidan av hydrometern. En gemensam specifik vikt läsning kommer att 1.265 för en fulladdad cell, och 1.13 eller mindre för en helt urladdat cell. Dessa siffror kan variera från batteri, men de är ett bra utgångsläge att arbeta med.