mynewspapers.net

Hur att beräkna effektiviteten av en fast trissa

Hur att beräkna effektiviteten av en fast trissa


En fast trissa--kallas en "fairlead" eller "piska" ombord på en båt--ger lite effektivitet eftersom det erbjuder ingen mekanisk fördel. En fast trissa används för att lyfta en vikt genom att dra ner, snarare än att dra upp. Medan du kanske tror att lyfta en vikt med hjälp av en fast trissa innebär att du behöver mycket kraft eftersom det är vikt, ändrar friktion förhållandet. I stället för en okomplicerad 1-till-1 kraft-till-viktförhållande, friktion inom blocket lägger till lite drivakravet.

Instruktioner

• Väga det objekt som du planerar att flytta med vikten på en skala eller, om vikten av objektet anges på objektet, ta del av den.

• Kontrollera vinschen som kommer att lyfta objektet, genom den fasta trissan repet. Notera den högsta lyftkraft av vinschen i pounds.

• Dela upp vikten av 10 och registrera resultatet, identifierar det som "W". Dividera lyftkraften med 11 och registrera resultatet, identifierar det som "P." Exempelvis om en vinsch lyft är kapacitet 63,5 kg. och en är 54,4 kg, dela upp 140 av 10 för att beräkna ett "P" 14. Dela upp 120 av 10 för att beräkna ett "W" av 12.

• Dela upp "P" av "W." Med exemplet ovan, "P" är 14 och "W" är 12. I det här exemplet är 14 dividerat med 12 1.166. Detta innebär att kraft-vikt-förhållande--effektiviteten i blocket--1.166 till 1.