mynewspapers.net

Hur att belöna barn för gott uppförande utan mat

Hur att belöna barn för gott uppförande utan mat


Positiv förstärkning är en effektiv metod att hjälpa barn att lära sig och använda positiva beteenden. När barn belönas omedelbart och entusiastiskt för uppvisar önskat beteende, upprepar de att beteende. Med positiv förstärkning hjälpa vuxna bygga barns självkänsla. Genom några metoder för positiv förstärkning, barn kan också lära sig att ställa och långsiktiga mål. Fast food är en belöning för önskat beteende, finns många andra former av belöningar att föräldrar och lärare.

Instruktioner

Beteende diagram

• Köpa eller göra en beteende diagram och sätta ditt barns namn på den. Identifiera det beteende du vill ditt barn att göra. Om du gör diagrammet, skriva veckans dagar över toppen och en lista över de önskade beteenden ner sidan.

• Låt barnet anpassa hans diagram genom att dra på det eller dekorera den.

• Hjälpa ditt barn att skapa en lista med belöningar. Belöningen måste vara ditt barn har. Besluta med ditt barn hur många gånger i veckan hon måste ställa ut den önskat beteenden för att tjäna en belöning. Dessutom skala barnets belöningar. Till exempel om barnet utför beteendet två gånger, kan hon tjäna en jojo. Om hon utför beteendet 10 gånger, kan hon tjäna en film. Sätta i diagrammet på en plats där ditt barn kommer att se det, som på kylskåpet eller i hallen av hennes sovrum, så påminna henne om det önskade beteendet.

• Placera ett klistermärke eller poäng (för äldre barn) i diagrammet när han utför önskat beteende. Beröm barnet för sina prestationer.

• I slutet av veckan, se diagrammet med ditt barn och ger henne reward(s) hon har tjänat.

• Skala successivt ut diagrammet som ditt barn internalises beteende.

Olika former av belöningar

• Identifiera en mängd belöningar för ditt barn, allt från små, billiga saker till måttligt prissatt dem för svåra beteenden. Exempel på billiga Belöningar är markörer, noisemakers och anteckningsblock. Exempel på måttligt prissatt belöningar inkluderar spel och film, en biljett till en konsert, kläder och monetära bidrag till något dina barn vill ha. Kom ihåg att inkludera belöningar som inte kostar något, som en cykeltur, en resa till ett museum, sena eller en sleepover.

• Använda olika typer av belöningar för ditt barn, inklusive sensoriska (kramar, blåser bubblor eller lyssnar på musik); verbal eller sociala (tummen upp, kramar, klappar på ryggen och leende); material (pennor och pennor, böcker och biobiljetter); och allmänt (polletter och punkter). De allmänna belöningar löses ofta för något annat när barnet får ett särskilt nummer.

• Använda kuponger eller spela pengar för att ge ditt äldre barn fler valmöjligheter. Har ditt barn göra en lista över saker han gillar att göra. Sedan tilldela ett värde till varje artikel. När ditt barn tjänar nog "pengar" eller kuponger, kan han handla dem i för belöning.

• Använda bonusar. När ditt barn gör något positivt, ge henne en bonus. En bonus kan vara att låta hennes sömn sen på helgen, köpa extra minuter för hennes telefon eller att ge henne en natt från en av hennes sysslor.

Verbala belöningar

• Belöna verbalt ditt barn för uppvisar önskade beteenden. Gör det till en vana att "fånga ditt barn gör något bra."

• Hylla ditt barn så snart som hon ställer ut önskat beteende.

• Ange exakt vad du hyllar ditt barn för att göra. Till exempel, gjorde säger,"du ett bra jobb rengöring ditt rum idag."

• Erkänna ditt barn för en del av ett beteende han gör rätt, även om han inte får det bra. Till exempel, om ditt barn fulländat var den enda delen av städa sitt rum att plocka upp sina kläder, berätta för honom, "Du gjorde ett bra jobb att plocka upp kläderna." Vid ett senare tillfälle, granska alla uppgifterna som ingår i städa sitt rum.

• Hylla ditt barn så ofta som möjligt. Syftet med att prisa ditt barn fyra gånger (eller mer) för varje gång du korrigera henne. Beröm måste vara välförtjänt och äkta.