mynewspapers.net

Hur att behandla svart & vit C-41 Film hemma

Hur att behandla svart & vit C-41 Film hemma


Några av de största konstnärliga fotografier som någonsin producerats har gjorts i svart och vitt. Digital fotografering har gjort svartvit film praktiskt föråldrad. Labs som utveckla och skriva ut svartvit film är få och dyra. Vissa kemikalier används för att utveckla sådan film, men du kan också använda färgen utveckla process som kallas C-41 på kromogent filmer. Att skapa ett hem mörkrum är en tillfredsställande och ekonomisk lösning för unika utskrifter. Svart och vit film bearbetas med C-41 kan skrivas på färg eller svart / vitt papper.

Instruktioner

• Öppna en filmburk i ett helt mörkt rum genom poppar bort slutet som innehåller den utskjutande spolen med en flasköppnare. Trimma tungan av filmen i en något rundad form för större lätthet i att ladda det på utveckla rullen.

• Känner för öppnandet den framkallande rullen och tryck filmen---emulsionen mot spolen---i öppningen. "Vandra" film på rulle av försiktigt gunga båda sidor av hjulet fram och tillbaka tills du kommer till spolen. Skär av spolen och ladda i slutet av filmen på rullen.

• Infoga filmrulle i utveckla tanken genom att trycka på rullen på centrum kärnan att se till att rullen är ända till botten av tanken och locket sitter ordentligt och stängd ordentligt. Häll vatten värms upp till 38,9 grader i tanken för en minut presoak.

• Häll ut vattnet och slå på timern för rekommenderade tiden hittade på rutan film. Fyll tanken med utvecklare lösning och agitera filmen krävs mellanrum genom att vrida tanken upp och ner i fem sekunder. Förvara behållaren i varmt vatten mellan agitation intervall.

• Ta bort utvecklaren efter utsatt tid och ersätta det med blix, som tar bort silver. Agitera filmen som anges på bearbetningsinstruktionerna. Återställa tanken till varma vattenbadet agitation intervall.

• Ta bort blix efter den tilldelade tiden och tvätta filmen. Öppna tanken på denna punkt och placera filmen---fortfarande på rulle---under varmt rinnande vatten under en period av minst tre minuter.

• Ersätta rullen i tanken och lägga till stabilisatorn. Agitera filmen för under 30 sekunder. Att filma i blöt i stabilisatorn för en minut. Häll det sedan.

• Ta bort filmen från rullen och torka bort överflödigt vatten med en fuktig svamp eller gummiskrapa. Hänga filmen från filmklipp i ett dammfritt rum för minst två timmar. Lägg färdiga negativen i arkivering ärmar och lagra dem i ett torrt, mörkt område.