mynewspapers.net

Hur att behandla skabb & kvalster för kaniner

Hur att behandla skabb & kvalster för kaniner


Kaniner som blivit drabbade med mange är faktiskt att vara byte av sarcoptic kvalster som gräver ner i huden, oftast runt öron, näsa och mun. Om den lämnas obehandlad, villkora orsakar kanin att bli mycket kliande och obekväm, och vit, SKORPARTAD lesioner som producerar ett illaluktande lukt kommer att börja visas runt den kaninens huvud. Lyckligtvis, villkoret är lätt behandlingsbara med ordentlig veterinärvård.

Instruktioner

• Ta kaninen till en veterinär som är specialiserad på vård av exotiska husdjur (något djur än en hund eller katt) så snart som du märker tecken på en parasitinfektion som överdrivna klåda, håravfall eller torr, fjällande hud. Veterinären kommer vanligtvis utföra en hud skrapa direkt för att avgöra under ett Mikroskop vilken exakt typ av kvalster som finns. Skabb är ett tillstånd som orsakas av obehandlade mite angrepp.

• Be din veterinär om läkemedel injektioner som kan hjälpa döda kvalster infekterar din kanin. Den drog som oftast används för att behandla en rad hudproblem hos små däggdjur, inklusive de som orsakas av kvalster, kallas ivermektin, som ges via injektion av veterinären.

• Uppföljning injektion genom att tillämpa oavsett aktuell salva förskrivs av veterinär till de drabbade områdena. En av de mest effektiva produkterna heter Selamectin, som finns i hund - och katt-inriktad loppa produkter revolutionen och fäste, men inte i frontlinjen, har som visat sig vara dödliga för kaniner. Selamectin varar längre i den kaninen system än den ursprungliga ivermektin injektionen, enligt kanin hälsa Central.

• Rengör den kaninen livsmiljö noga med varmt vatten och diskmedel varje dag tills kaninen är helt botad av mite angrepp. Byta sängkläder dagligen hjälper till att förhindra kvalster som avhopp under behandling från avel och orsakar återkommande symtom. Enligt Pet informerade hemsida säljer många djuraffärer kanin-safe insektsmedel produkter som hjälper till att effektivt sanera kanin örat mite infestations i en livsmiljö.

• Hålla den kaninen stressnivån låg efter infestationen klarnar upp för att förhindra en upprepning. Små husdjur är mer mottagliga för sjukdomen och parasitära angrepp när de är stressade. Att ge kaninen en ren och rymlig livsmiljö, kommer en riktig kost och massor av övning att hålla det friska under hela dess livslängd.