mynewspapers.net

Hur att behandla parasiter hos kattungar

Hur att behandla parasiter hos kattungar


Både interna och externa parasiter kan påverka kattungar på grund av deras framkallande immunsystem. Dessa parasiter varierar från fästingar, loppor och kvalster att inälvsmask. Vänster obehandlade, infestationer orsaka anemi, letargi, kräkningar, diarré och även död. Bli din kattunge av dessa skadedjur genom att ta bort dem eller använda aktuell eller oral medicinering för att döda dem manuellt. Beroende på ålder av kattunge, kan du behöva använda naturläkemedel på det; många parasit behandlingar är bara säkra på kattungarna äldre än åtta veckor.

Instruktioner

Hur att behandla parasiter

• Tvätta kattungen med diskmedel eller Kastilien tvål att ta bort loppor. Placera kattungen i en diskbänk, våt dess päls med ljummet vatten och löddra dess päls, upp till halsen, med en liten mängd tvål. Låt tvålen att sitta på den kattunge hud för 10 till 15 minuter att döda loppor. Skölj kattungen med varmt vatten och torka med en handduk. Om kattungen är yngre än åtta veckor, placera den på en värmedyna, insvept i en handduk, att hålla det varmt.

• Kam kattungen med en loppa kam att ta bort alla loppor från sin päls och kontrollera om fästingar. Applicera vaselin till kammen att fånga loppor och doppa kammen i en skål med gnugga alkohol för att dränka dem. För mycket unga kattungar, använda ett par trubbiga pincett för att plocka loppor.

• Plocka bort eventuella fästingar som du hittar på kattungen med en trubbig pincett. Ta tag fästingen försiktigt och dra hela fästingen, nära huvudet, som är kopplad till huden. Om huvudet kvar, ta bort så mycket av det du kan. Placera en bock i en skål med gnugga alkohol för att döda den.

• Rengör din kattunge öron med en katt öra-rengöringsmedel, Funna i sällskapsdjur tillförsel lagren, eller några droppar olivolja, att behandla örat kvalster, en gemensam parasit som drabbar kattungar. Tillämpa den lösning eller olja på en bomullstuss och torka bort så mycket skräp som du kan från den kattungens öron. För att döda kvalster och lindra irritation i öronen, kan en veterinär ordinera recept öra droppar, som milbemycin, ivermektin eller tiabendazol.

• Bada kattungen varje vecka i en antiparasitära kalk svavel dopp att behandla en mange angrepp på dess hud som orsakades av kvalster. För att förhindra kattungen slickar lösningen medan det torkar, placera en E-krage runt huvudet i två till tre timmar efter applicering dip.

• Tillämpa en aktuell loppa behandling mellan din kattunge shoulder blades som också avvisar kvalster och fästingar. Så dödar dessa parasiter och avvärja framtida angrepp. Du kan använda "Revolution" döda örat kvalster, loppor och fästingar och vissa typer av kvalster som orsakar SKABB. Medicineringen är säkert att använda på kattungarna äldre än åtta veckor. För loppa infestations i ung kattungarna, kan du ge en oral medicinering, till exempel "CapStar," när det är 4 veckor gamla.

Hur man behandlar interna parasiter

• Ge kattungen 1/4 tsk kiselgur dagligen att döda interna parasiter, inklusive bandmask, spolmaskar och hakmask. Blanda detta naturliga pulver i den kattunge konserver.

• Ge kattungen en mask medicin i form av vätska eller tablett om det är äldre än sex veckor, efter anvisningarna på paketet den medicinering. Prazikvantel tabletter dödar bandmaskar, ivermektin dödar hakmask och piperazin dödar rundmask. Du kan mata tabletterna till kattunge eller använda en dropper för att administrera de flytande läkemedel. Använd pipetten, öppna den kattunge mun med fingret och snabbt spruta medicineringen på sin tunga.

• Tillämpa en aktuell medicinering som "Revolution" mellan den kattunge skulderbladen om den är äldre än åtta veckor. Denna medicin behandlar och förebygger spolmaskar, hakmask och heartworms. "Fördel Multi för katter" dödar också dessa parasiter, och du kan använda det på kattungarna äldre än nio veckor.