mynewspapers.net

Hur att behandla nästäppa i öron

Hur att behandla nästäppa i öron


Plötsligt, din hörsel på ena sidan börjar att minska-- och området nedanför örat är känslig för din touch. Högst sannolikt har du nästäppa som har påverkat ditt öra. Några steg kan hjälpa dig bli av med trängseln så snabbt som möjligt.

Instruktioner

• Vrid upp värmedyna till så varmt som du kan stå ut. Placera värmedyna direkt nedanför örat som är överbelastad. Hålla det där inte mindre än 30 minuter. Detta gör att värmen tränga in inne i hörselgången att lossa den trängsel som har igensatt det. Du kan göra detta steg antingen sitter upp eller ligger ner.

• Slå på din fön till medelvärme och placera den ca 12 inches från örat öppnar. Att den varma luften att få insidan av örat som är överbelastad. Igen kan värmen för att få inne i hörselgången att lossa överbelastningen.

• Fyll en dropper full av vegetabiliska eller olivolja och droppa 5 droppar i örat. Håll huvudet lutas i 15 minuter så att oljan att få där den måste gå. Lyft ditt huvud och torka av överflödig olja utanför örat. Upprepa detta steg varje par timmar.

• Sitter i ett varmt bad och slappna av. Sänk dig inne i badet tills öronen är nästan under vatten. Du vill inte få vattnet inuti öronen; du vill bara värmen i vattnet att penetrera trängseln inne. Bo i badet tills vattnet har blivit varm, eller lägga till mer varmt vatten för att fortsätta blötläggning.

• Ta en avsvällande som tyder på din läkare eller apotekspersonal. Många avsvällande medel komma blandat med smärtstillande--detta kan vara ett bra val. Ta alla mediciner som riktas.