mynewspapers.net

Hur att behandla Melasma med citronsaft & svettning

Hur att behandla Melasma med citronsaft & svettning


Enligt Mayo Clinic webbplats är melasma en mörkfärgning av ansiktshud som orsakas av en kombination av ultraviolett strålning och ökad hormoner. Även om villkoret kan påverka någon, gravida kvinnor och kvinnor som använder p-piller är benägna att utveckla melasma, även kallad "mask av graviditet" eller kloasma. Melasma orsakar oftast mörka fläckar ovanför läppen, på pannan eller på kinderna. Det kan gå bort på en egen men kan också vara svårt att bli av med. Receptbelagda krämer kan hjälpa, men du kan också behandla melasma med naturmedel som citronsaft och svettning.

Instruktioner

• Se en hudläkare. Du måste avgöra huruvida de mörka fläckarna på huden orsakas av melasma innan du påbörjar någon hem behandling.

• Skär en citron i fyra delar. Pressa saften av en citron i en kopp och ta ut frön.

• Doppa en liten svamp i citronsaft och tillämpa den på de mörka områdena i din hud. Syran i citronsaft kommer att försvaga det översta lagret av huden. Tillämpa saft en gång på morgonen och en gång på kvällen direkt på ren hud, innan du sätter på make-up eller fuktkräm. På natten, tvätta ansiktet innan citronsaft.

• Upprepa denna process regelbundet i två veckor för att se hudtonande effekter. Om du går ut i solen, bär en solkräm med minst 30 SPF under din make-up att hålla melasma från att förvärras.

• Drick mycket vatten och motion dagligen främjar svettning. Svettning hjälper din kropp ta bort överskjutande gifter i huden, som kan bidra till att minska den mörknande orsakas av melasma.