mynewspapers.net

Hur att behandla kronisk bihåleinflammation

Hur att behandla kronisk bihåleinflammation


Kronisk bihåleinflammation är mycket vanliga. Så många som 32 miljoner vuxna lider av problem, vilket gör det till en av de vanligaste kroniska sjukdomarna i Amerika. Symtom på en kronisk bihåleinflammation är täppt näsa, nasal ansvarsfrihet och ansiktssmärta. Tack och lov, det finns många sätt att behandla en kronisk bihåleinflammation.

Instruktioner

• Börja en antibiotisk behandling att bekämpa din sinus infektioner. Dessa behandlingar kan pågå så länge som 12 veckor, så var beredd på att ta en hälsosam dos av piller under denna period. Du måste tala med din läkare och få ett recept för en personlig antibiotikabehandling.

• Minska inflammation i näsan genom att ta en kortikosteroid. Din läkare kan ordinera denna typ av medicin, förutom en antibiotikabehandling. Medan antibiotika angriper sjukdomen, kommer att kortikosteroid bidra till att minska svullnad inuti din sinus hålrum.

• Ta en over-the-counter avsvällande att lindra något mild sinus obehag du uppleva hela dagen. Många av dessa mediciner kan ha biverkningar, inklusive dåsighet, yrsel eller illamående.

• Behandla ihållande sinus obehag med hjälp av en slemlösande eller ett antihistamin. Dessa läkemedel finns tillgängliga på alla kvarter apotek och kan köpas utan läkarrecept.

• Hålla luften i ditt hem så fuktigt som möjligt för att lindra nästäppa och smärta. Använda en luftfuktare för att cirkulera fukt genom luften. Använda steam behandlingar eller heta förpackningar för att tvinga fukt in i dina bihålor.

• Behandla eventuella allergiska reaktioner som kan bidra till din bihåleinflammation. Din läkare kommer att kunna administrera en regiment av allergi skott att hjälpa dig att övervinna eventuella allergier som du kan lida.

• Prata med din läkare om möjligheten av endoskopisk operation för att avlägsna sinus blockeringar. Konstant svullnad av bihålorna kan orsakas av dessa blockeringar. Genom att infoga ett instrument som kallas ett endoskop i dina bihålor genom näsborrarna, kan en läkare avmarkera dessa blockeringar och lindra mycket av din sinus smärta.