mynewspapers.net

Hur att behandla kol symtom

Hur att behandla kol symtom


KOL, eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, är en typ av lungsjukdom som kan påverka din förmåga att andas. Två villkor är ofta förknippade med kol: emfysem och kronisk bronkit. Rökning är en vanlig orsak till denna lungsjukdom, kan andra faktorer såsom exponering för passiv rökning och gaser också öka risken att utveckla kol. Det finns inget botemedel för detta tillstånd, men du kan behandla symtom och förbättra andning.

Instruktioner

• Ta mediciner som regisserades av din läkare. Räkna din läkare att förskriva ett läkemedel eller en kombination av läkemedel för att behandla symtom på kol. Vanliga läkemedel inkluderar receptbelagda inhalatorer, steroider och antibiotika för att behandla eventuella underliggande infektion.

• Undvik rök och rökfyllda rum. Exponering för rök komplicerar symtom på kol. Sluta röka, be vänner och familj att sluta röka i din närvaro och undvika platser benägna att röka som barer eller klubbar.

• Minska slem. Tjockt slem i halsen gör det svårt att andas när det gäller kroniska obstructive pulmonary sjukdom. Hålla airways klart slem med en luftfuktare för att hålla luften i ditt hem fuktig och genom att dricka mycket vätska.

• Delta i fysisk aktivitet. Brist på motion sänker din energi och uthållighet. Förbättra din andningsmuskulaturen styrka genom att engagera sig i aktiviteter såsom promenader eller lätta aerobics. Börja långsamt och successivt bygga uthållighet.

• Kontroll halsbränna och reflux sjukdom. Den tillbaka flöden av magsyra i halsen förvärrar kol. Ta mediciner för att minska överskottet magsyra, och andra åtgärder såsom äta mindre måltider, att förlora vikt och undvika utlösa livsmedel.