mynewspapers.net

Hur att behandla huvudlöss på husdjur

Hur att behandla huvudlöss på husdjur


Husdjur kan utveckla huvudlöss precis som människor kan. Men kan inte hundar, katter och andra djur få löss från människor och tvärtom eftersom de är två olika typer av löss. Schamponering med en baserat pyrethrin schampo är ett vanligt sätt att behandla huvudlöss i husdjur-- och behandla löss över hela kroppen. Andra behandlingsalternativ för löss på hushåll sällskapsdjur är pulver, sprayer eller inre medicin.

Instruktioner

• Besök din veterinär om du misstänker att din sällskapsdjur har löss. Låt veterinären göra en definitiv diagnos och sedan diskutera behandlingsalternativ.

• Schampo din hund med pyrethrin-baserade schampo enligt flaskans anvisningar. Medan huvudlöss kan endast vara koncentrerade på din djurets huvud, kan de snabbt spridas till resten av kroppen. schampo du pet's hela kroppen oavsett om du tror att Lössen är.

• Upprepa proceduren för så länge som din veterinär rekommenderar.

• Tillämpa anti löss spray eller pulver till din sällskapsdjur om den schamponering inte fungerade. Detta är generellt mindre effektivt utrota löss, men produkterna som finns på de flesta djuraffärer.

• Använd en oral behandling rekommenderas vid din veterinarian. Dessa inkluderar stora pet-och märken och kanske inte är tillgängliga över disk.