mynewspapers.net

Hur att behandla hud sårHud sår är mer känd som liggsår. Andra namn för dessa typer av sår är trycksår eller trycksår. Den medicinska termen för dessa hudförändringar är trycksår. Dessa sår uppträder vanligtvis på sängliggande eller rullstolsbundna personer. Området i skinkorna eller höfter får påtryckningar från vikten av kroppen. Dessa områden får inte mycket blodcirkulationen. Detta resulterar i skadade och förstört vävnad och hud. Men andra områden av kroppen som fotleder, knän, armbågar och axlar kan också få liggsår på grund av friktion eller temperatur förhållanden. Medan Mayo Clinic och National Institute of Health staten både att liggsår kan förebyggas, rapporterar Medical News Today att även med bäst av omvårdnad, liggsår är svårt att hindra.

Instruktioner

• Ha en läkare ta bort den infekterade eller döda hud och vävnad. Liggsår har en bättre chans att läka när den skadade huden är borta. Läkarna ta bort förstörd vävnad och hud med hjälp av olika metoder. Beroende på många faktorer såsom graden av Liggsår, deras placering och ålder och hälsa av patienten, kan en läkare skära bort den döda huden med en skalpell, använda enzymatisk krämer eller använda laser eller ultraljud bli av de drabbade huden.

• Rengör trycksår varje gång dressing ändras. Tvätta med mild tvål och vatten. För öppna sår, tvätta med en saltlösning eller saltvatten lösning.

• Använd en bubbelpool. Hydroterapi är ett bra sätt att behandla trycksår. Vatten Rengör huden och tar bort döda och skadade huden naturligt.

• Plats fårskinn eller andra vaddering på bedsore. Stoppning ger något skydd från friktionen orsakas av ytan av rullstolen eller sängen.

• Minska trycket på de drabbade områdena genom att ändra positioner ofta. Mayo Clinic rekommenderar att positionen var 15 minut om i en rullstol och minst varannan timme om sängliggande. Om det behövs, har en vårdgivare eller familj medlem hjälpa dig.

• Använd stöd ytor. "Detta är speciella kuddar, kuddar, madrasser och sängar som lindrar trycket på ett existerande sår," enligt Mayo Clinic. Några av dessa enheter är tillverkad av skum eller vatten - eller luftfyllda.

• Äta en näringsrik, välbalanserad kost. C-vitamin och zink kan främja läkning av huden, enligt Mayo Clinic.