mynewspapers.net

Hur att behandla Cancer i urinblåsan hos hundarCancer i urinblåsan står för cirka 1 till 2 procent av all hund cancer. Den exakta orsaken till någon cancer är okänd. Dock är några faktorer kända för att bidra till tillväxten av cancerceller, inklusive genetiska anlag samt kost och miljöfaktorer, såsom kemikalier som finns i gräsmattan vård. Produkter som används för att behandla loppan och fästingen misstänks också vara skadliga för hund hälsa. Endast en veterinär kan diagnostisera hund cancer och rekommenderar en kur. Behandlingsalternativ hjälpa bekämpa blåscancer, samt naturläkemedel att mildra någon smärta eller obehag hunden kan uppleva.

Instruktioner

• Undersöka några ovanliga beteenden hunden kan ställa ut och rådfråga med veterinär omedelbart. Vanliga symtom är blodig eller brun urin och frekvent men minimal urinering. En vävnad biopsi kan avgöra om en tumör är cancer eller inte. Detta kan göras genom kirurgi, cystoskopi eller urin kateter. Om vävnaden är cancer, kommer veterinären kontrollera graden av cancer. Purdue institutionen vid veterinärmedicinska högskolan står vävnad bör genomgå "tumör staging." Detta avgör det bästa sättet att behandla cancer och ger en prognos. Det fastställs också en inledande tumör mätning att använda i utvärdering av framgången för vidare behandling.

• Bestämma vilken typ av behandling som passar just din hunds sjukdom. Det finns tre typer av behandling till hundar med cancer i urinblåsan: kirurgisk excision, kemoterapi och/eller anti-inflammatoriska läkemedel. Kirurgi är ett alternativ endast om cancern inte har spridit sig utanför blåsan. Det är också möjligt endast på små massorna begränsas till vissa platser i urinblåsan. Kemoterapi droger, cisplatin, karboplatin, adriamycin och mitoxatrone, kan användas i kombination för att behandla cancer i urinblåsan. Purdue University har funnit en kombination av kemoterapi och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) att vara effektiva.

• Överväga naturläkemedel. Naturläkemedel kan inte bota cancer, men kan stärka immunförsvaret för att bättre bekämpa sjukdomen. Cytostatika kan ibland skada inre organ, och naturliga örter inklusive mjölk tistel och maskros kan hjälpa boost lever och njure funktion. De flesta kan användas säkert under kemoterapi; Kolla först med din läkare. Essiac te består av kardborre rot, HAL elm inre bark, får sorrel och indiska rabarber root. Även om inga studier har visat sin effektivitet, har många hund egendomsrätt funnit det vara till nytta under behandlingsprocessen. Dr Johanna Budwig, en Tysk forskare, tror en kombination av organisk linfröolja och ekologisk keso ätas tre gånger om dagen i minst tre månader kan minska storleken på cancer membranet. Denna kombination av svavel proteiner kan oljan bli vatten lösligt, därför absorberas lätt i cellmembran.