mynewspapers.net

Hur att behålla prydnads kål & grönkål

Hur att behålla prydnads kål & grönkål


Prydnads kål och grönkål värderas för ljusa färger att växterna tar till landskapet i slutet av hösten och tidig vinter. De breda blad, ordnade i rosett form, finns i olika nyanser av rosa, lila, krämig vit och röd. Prydnads kål och grönkål är slående när planteras längs en kantlinje eller trottoaren, särskilt när planteras i grupper för att visa de intensiva färgerna. De är också hemma i en uteplats container eller fönstret rutan. Växterna är liknande, är grönkål bladen mer ruggig.

Instruktioner

• Anläggningen prydnads kål och grönkål i starkt solljus och väldränerad jord. Kål och grönkål som rika jord och nytta av 2 eller 3 inches av kompost eller naturgödsel blandas in i jorden. Att 12 till 14 inches utrymme mellan växter. I en behållare med ett dräneringshål blanda växt kål och grönkål i en kommersiell plantering.

• Arbeta ett balanserat granulerade gödselmedel i jorden vid plantering tid, sedan mata plantorna var tredje vecka. Använd flytande eller vattenlösliga gödningsmedel för växter i containrar. Hänvisa till behållaren etiketten för särskilda anvisningar och ansökan priser för dina växter.

• Vattna blommorna regelbundet en gång varje vecka om höst vädret är varmt och torrt. Ge tillräckligt med vatten för att mätta rotsystemet, sedan låta jorden torka något innan vattning igen. Prydnads kål och grönkål kan ruttna i leriga marken, men låt inte jorden att bli ben torr. Kolla krukväxter dagligen, särskilt under varma, torra höst väder. Krukväxter kräver vatten oftare än i mark växter.

• Ta bort nedre bladen som blommande grönkål och kål börjar blekna, som skadedjur såsom kål looper och kål maskar njuta av de vissna bladen. En insektsbekämpning tvål spraya tillämpas varje sju till 10 dagar ofta håller oönskade skadedjur, inklusive bladlöss, i schack.