mynewspapers.net

Hur att behålla jasmine krukväxter

Hur att behålla jasmine krukväxter


Jasmine är en av de lättare växterna att växa inomhus, och det kommer att erbjuda dig doftande belöningar. Jasmin anläggningen har sitt ursprung i Iran, Indien, delar av Asien och södra Kina. Det finns minst 20-30 olika sorter av jasmine växter. Jasmine är från familjen oleaceae, Magnoliophyta uppdelningen. Växtens blommor har ett antal användningsområden, från bröllop och religiösa ceremonier till parfymer och te.

Instruktioner

• Använd en planteringsjord blandning som består av vitmossan torv, bark, kokos, perlit och vermikulit. Dessa ingredienser lägga dränering, men de hjälper också behålla fukt. När din jasmine är planterad i en kruka, är det bästa stället att odla den i en väl upplyst plats, till exempel ett söderläge fönster. Den idealiska dagtid temperaturområden är 20C till 22C, och natten är 8 c till 15 C.

• Placera jasmine anläggningen i starkt ljus till halvskugga. Anläggningen kommer att visa tecken på ångest när flyttas från en skuggig till solig plats. Bladen kan gå halta, gulnar och ramlar av. Om du inte kan ge din jasmine anläggning med tillräckligt solljus och varma temperaturer i huset, då din anläggning får växa långsamt och blomma mindre ofta.

• Växa jasmine en spaljé eller tråd formuläret som ett alternativ till en pott. Plats planter på en bricka fylld med småsten, som detta kommer att bidra till att höja luftfuktigheten runt anläggningen. Eftersom jasmine är en tropisk växt, gillar det hög luftfuktighet. Vatten det när jorden har en torrhet djup av ungefär en halv tum under ytan. Denna anläggning inte gillar sällan vattning eller för mycket vattning. Bladen kommer att missfärga snabbt om marken är för fuktig eller om jorden blir för torr.

• Plantera växten om marken torkar ut inom två till tre dagar efter en grundlig blötläggning. Välj en pott som är 5 cm till 10 cm bredare än den gamla. Om rötterna växer till en tät boll, göra flera, 1 cm stora nedskärningar i sidorna av jordklumpen. Om du har fyra till fem styckningsdelar från topp till botten av jordklumpen, är detta tillräckligt för att uppmuntra nya rot tillväxt.

• Gödsla plantan när det är friskt och aktivt växande. Använda ett gödselmedel med en låg koncentration av kväve en gång i månaden. Anläggningen är placerad, mata varannan månad. Efter du plantera, behöver du inte gödsla för ett år.