mynewspapers.net

Hur att behålla formen på objekt Stickad med bomullsgarn

Hur att behålla formen på objekt Stickad med bomullsgarn


Det finns många anledningar att sticka med bomullsgarn och bära stickad bomull tröjor: klimat, allergier, hållbarhet, lätt att sköta. Men bomull tröjor ser ofta halta efter bär eftersom fibrerna sträcka utan studsar tillbaka. Du kan skydda och bibehålla formen på din handstickad cottons om du följer några enkla riktlinjer och planera framåt innan starta din stickning projektet eller köpa stickad bomullskläder.

Instruktioner

• Alla stickad bomull objekt kan tvättas och torkas. Om du tvättar en Babyfilt, Disktrasa, eller något som inte behöver bibehålla sin form, som en tröja, returnerar maskin tvätt och torkning posten till sin ursprungliga form. För att rengöra ett bomull plagg som behöver bibehålla sin form, kommer att maskin tvätt i kallt vatten sätta några av form tillbaka. Torktumlaren kan dock sträcka ut ett plagg, så torka plagg på en plan yta.

• Vik rena, torra kläder för lagring. Gravitation är cotton fiende, så att inte hänga upp kläder om du inte misstycker om de sträcker sig.

• När stickning plagg med bomullsgarn, sticka på en stramare mätare, eller med fler maskor per tum än du skulle för proteinfibrer som ull eller alpacka. Eftersom bomull har ingen elasticitet eller "minne", lämnar stickning bomull tätt mindre garn att sträcka ut. För att ersätta bomullsgarn för ett mönster utformat för ull, överväga att använda ett garn som blandar bomull med akryl eller ull, som ger garnet lite elasticitet.

• Tvätta och torka din mätare swatch, stickade provet du gör innan du startar ett projekt. Detta är goda råd innan du börjar några stickprojekt, men det är särskilt viktigt att veta eftersom tvätt kan krympa bomullsgarn.

• Använda spetsar mönster sparsamt. Spets måste blockeras, eller sträckt för att öppna ut mönstret. Men sträckt bomullsgarn går halta, och kommer inte att hålla formen. Så om du vill sticka en Spetssjal, välja en protein fibrer som silke eller ull istället. Dock kan en liten spets på botten av en tröja eller som en krage accent vara effektiv i bomullsgarn.

• Undvik korsstygn mönster som kablar och strandsatta stickning. Dessa tekniker kräver mer garn och därför lägga vikt till ett plagg, så använd dem som accenter eller inte alls.