mynewspapers.net

Hur att bandet en axel med tejp

Hur att bandet en axel med tejp


Idrottare och människor med fysiskt krävande yrken kan vara särskilt känsliga för axel skador. Strapping en axel med sport tejp kan hjälpa till att ge stöd till en skadad gemensamma. Det kan också användas i förebyggande syfte, även om du inte är skadade. Innan tejpning axeln, kontakta en sjukgymnast om den bästa metoden för dina specifika behov. Det finns flera olika sätt att tejpa en axel. I allmänhet, du kommer sannolikt att använda en längd på band på toppen av gemensamt som ett "ankare", med stöd band kör ner på armen.

Instruktioner

• Raka området hela axeln innan tejpa det. Detta hindrar håret från att fastna på bandet, vilket kan orsaka smärta när du tar bort den.

• Rengör området axeln med vatten och tvål att ta bort kroppen oljor och torka den noga.

• Använd styv sport tape, antingen 38mm eller 50 mm. instruera patienten att stå eller sitta i en avslappnad position, med armen hänger ner naturligt.

• Tryck på en längd av tejp över axeln, vinkelrätt mot armen. Bandet bör sträcka ända nästan till armhålan på vardera sidan av axeln. Tryck på tape ner smidigt för att eliminera rynkor. Detta band kallas ankaret.

• Direkt patienten att böja sin underarm och hålla hela armen på en liten grad från kroppen. Position i slutet av nästa längden på bandet att överlappa ankaret, reser ner armen till armbågen. Klipp inte bandet ännu. Samtidigt som spänningen, passera bandet under armbågen och tillbaka upp till axeln. Sedan, klippa bandet. Denna längd kallas stöd bandet.

• Instruera patienten att flex hennes bicep muskel. Linda en bit av elastisk självhäftande bandage runt biceps för att säkra stöd bandet.