mynewspapers.net

Hur att bada undulater

Hur att bada undulater


Undulater- eller undulater, färgade eftersom de är mer populärt kända - medlemmar av familjen papegojor, och är kända för sina särskiljande, ljust fjädrar. Sociala, intelligent, och med förmåga att härma mänskligt tal, undulater göra stor sällskapsdjur. Liksom människor älskar undulater ett trevligt, varmt bad då och då. Men om du planerar att bada din undulat, finns det några saker du behöver veta först.

Instruktioner

Fågeln blir ett bad

• Det är inte faktiskt nödvändigt att bada din undulat för att säkerställa att det hålls ren och frisk. Undulater älskar att groom sig, och som gör ensam susen. Den verkliga orsaken till att ge undulater ett bad är helt enkelt att de uppskattar det. Dock måste du gå försiktigt fram när det gäller att få din liten sällskapsdjur används till vattnet. Och det betyder efter vissa åtgärder för att säkerställa din undulat inte få ont eller trauman under bad-tid.

• Köpa en liten sprayflaska--den typ som oftast används för sprutning växter och blommor. Fyll den sedan med vatten. Se till att det är inte mer än ljummet. Nu kommer testet. Placera din undulat på en plan yta och försiktigt använda sprayflaska till våt hans eller hennes fjädrar. Om din undulat fryser och vingarna bo limmade till dess kropp, då sluta. Det betyder bad förmodligen inte något för din undulat. Om din sällskapsdjur kastar sina breda vingar och håller huvudet högt, är du på en vinnare.

• Det finns andra sätt att bada en undulat än att ge det en varm dusch. Vissa undulater få deras regelbundna bad tack vare en våt salladsblad. Spraya en fin dimma vatten på ett blad av sallat och uppmuntra din undulat att hoppa på den. I allmänhet börjar fågeln rulla runt på bladet, ha roligt och få en bra tvätt i processen. Alternativt, ta en liten skål, tillsätt vatten och placera en spegel i botten av skålen, uppåtvänt. Kompisen befjädrade kommer vara transfixed av sina överväganden och har en fin tid plaskade runt i skålen.