mynewspapers.net

Hur återställer jag "Snart servicebil" meddelandet i en Chevy Malibu?

Hur återställer jag "Snart servicebil" meddelandet i en Chevy Malibu?


Chevy Malibu tillverkades först från 1964 till 1983, men det var inte förrän det återinfördes 1997 som fordonet kom utrustad med en diagnostisk färddator. När diagnostiska felkoder upptäcks av sensorer eller kretsar, den kommunicerar problemet till elektronisk kontrollmodul, då utlöser fel indikatorlampan (MIL), även känd som en "check engine" eller ett "motor/servicebil snart" ljus. I 1996 standardiserade den andra fasen av omborddiagnos (OBD-II) den utrustning som används och förfarandet för att både läsa och radera MIL.

Instruktioner

• Öppna sidan förardörren till Chevy Malibu, sedan titta under instrumentpanelen till lokalisera den diagnostiska länk kontakten (DLC). DLC representerar den manliga anslutningen till OBD-II koden läsaren/radergummi kontakten. Chevy Malibu lagrar DLC under instrumentpanelen på vänster sida av rattstången.

• Anslut kod läsare/radergummi i DLC, sedan placera nyckeln i tändningslåset. Aktivera tändning nyckel två klick fram för att ge elektriska utrustning och instrument panel lampor utan att motorn är igång. De flesta kod läsare drivs av fordonets batteri när startnyckeln är på, men några är utrustade med en on/off knappen. Om nödvändigt, aktivera koden läsaren.

• Följ menyn på skärmen visas på framsidan av kod läsare/radergummit. Vissa måste du bläddra till en "Radera" alternativ på menyn på skärmen medan andra kod läsare/suddgummin är utrustade med en radera-knapp på framsidan. Om utrustad med en radera-knappen, tryck på knappen. Om det finns ett "Radera" menyn alternativ, Använd Bläddra-knapp tills skärmen markören markerar "Radera nummer" eller "radera felkoder" (diagnostiska felkoder), sedan Tryck på enter eller skicka knappen.

• Vänta på menyn på skärmen ska visas "Skicka kommandot" innan vändningen bort tändningsnyckeln och sedan koppla bort kod läsare/radergummit från DLC.

• Starta motorn till Malibu och kontrollera status för MIL (servicebil snart ljus) på panelen instrument klustret.