mynewspapers.net

Hur är ett fickur sliten?

Hur är ett fickur sliten?


Pocket klockor tout en air av värdighet. Några av dessa klockor är vältaliga statussymboler, buren på västar av kapitalister, medan andra bära dem mer nonchalant på jeans-fickor. Även damerna kan se smashing bär en pocket-style watch på en kedja eller PIN-kod. Du måste veta hur till bruk dem ordentligt, dock så att de ser sitt bästa på dig.

Vest slitage

Enligt Herrarnas Flair hemsida, bära din fickur med en väst, som bör ha en plats att fästa kedjan, att låta klockan vila bekvämt i din ficka. Du bör kunna dra din klocka ut lätt för att kontrollera tiden. Också, bära klocka kedja på motsatt sida av den hand som du använder mest så att du kan kontrollera tiden medan du gör andra aktiviteter, till exempel skriftligen eller äta. Om du är högerhänt, till exempel bära kedjan till vänster eller vice versa.

Vest kedjor

Män bära brukar fickur på någon typ av kedja. T-Bar kedjar är förmodligen det vanligaste sättet att bära ett fickur. Ena änden av kedjan har en guld eller silver bar som fäster vid en knapp hål i din väst, och den andra änden håller klockan, som vilar i fickan vest, enligt Pocketwatcher.org. Dubbel Albert kedjar är mer formell. Två kedjor sträcker sig från en bar som hakar i en vest knapp hål. En kedja har fickur, som du vill placera i en väst-ficka, och den andra kedjan kan håller en cigar cutter eller en kniv, som du vill placera i vesten stoppa i fickan på motsatt sida av klockan.

Byxa kedjor

Byxa kedjor är oftast antingen ringkedjor eller bälte klipp. Ringkedjor kan ha olika stora ringar och kedjor att rymma olika klockor, enligt Pocketwatcher.org. Ena änden av en ring kedja fäster ett bälte loop, och den andra änden fäster klockan, som vilar i byxor ficka. Med bälte klipp ur har ena änden av kedjan en metallbit, ofta överdådigt inredda, som glider över bältet, medan den andra änden av kedjan fäster klockan. Du placerar sedan klockan i fickan byxor. En annan, mer casual byxa kedja kallas en fob, vilken sports en dekorativ charm på ena änden av en läderrem, medan den andra änden av bältet håller klockan. Klockan passar i jeans fickan och fob charm dinglar ur fickan för andra att se.

Dam klocka kedjor

Damerna egentligen behöver inte en ficka att bära ett fickur. I stället kan de bära fickur som hängen som lång bild kedjor runt halsen. 45 - till 70-tums kontinuerlig bild kedjorna var populära under de viktorianska och Edwardian epoker och ändå fortsätta att vara fancy accent smycken bitar idag, av vilka många är graverade eller dekorerad med pärlor och ädelstenar, enligt Pocketwatcher.org. Dessa kedjor har en bild i mitten för att justera kedjans utseende och längd och en vridbar att koppla in klockans båge.

Dam klocka Pins

Damer har burit pocket watch stift efter de viktorianska och Edwardian tiderna och ändå fortsätta att bära dem idag, enligt Pocketwatcher.org. Damer kan bära dessa stift, som vanligtvis ornately dekorerad med stenar eller gravyr, blus eller tröja. Vissa antika stift kom med matchande örhängen. Pocket watch pin liknar faktiskt en medalj, med en del uppsatt på blusen och fickuret dinglande från att bit genom en liten krok eller slinga som fäster de två bitarna tillsammans.