mynewspapers.net

Hur använda Cat 5 kabel att köra HD-Video & ljudCat 5 kabel, även känd som kategori 5-kabel, är väl lämpad för att överföra HD-video och ljud från en enhet till en TV på ett avstånd av mer än 50 fot. För att använda en Cat 5 kabel som en audio/video-kabel, lägga till en Cat 5 sändare/mottagare kit. Kit konverterar signaler från en HD källa enhet till ett format som kan överföras via Cat 5-kabel. Detta ger dig möjlighet att skicka HD video och ljud på ett avstånd av 50 fot och större---något så svårt att göra med konventionella video- och ljudkablarna.

Instruktioner

• Placera Cat 5 sändaren intill video källa enheten, till exempel en Blu-ray spelare. Anslut ena änden av en HDMI-kabel som överför HD video och ljud till HDMI-ingången på Blu-ray-spelare. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till HDMI-ingången på Cat 5 sändaren. Anslut nätkablarna från den medföljande nätanslutningen till Cat 5 sändaren och AC-kontakten i ett vägguttag för makt.

• Placera Cat 5 sändaren bredvid videoenheten för att visa HD-video och ljud, till exempel en HD TV. Anslut ena änden av en HDMI-kabel till HDMI-utgången på mottagaren Cat 5. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till HDMI-ingången på HDTV. Anslut nätkablarna från den medföljande nätanslutningen till Cat 5 sändaren och AC-kontakten i ett vägguttag för makt.

• Skruva fast ena änden av den 100 fot Cat 5-kabel i coax-utgången på Cat 5 sändaren. Skruva i andra änden av Cat 5-kabel i coax input på Cat 5 mottagaren.

• Aktivera HDTV med dess fjärrkontroll. Tryck på knappen "Meny". Välj "Inställningar" och sedan "Video", sedan "Videoingång." Välj rätt HDMI-ingång.