mynewspapers.net

Hur ansöker RJ45-kontakter till CAT-5E-kabel

Hur ansöker RJ45-kontakter till CAT-5E-kabel


Om avslutande av en kategori 5e nätverk Patchkabel kräver användning av en färgkod för de enskilda ledare som avskiljer signalen och göra upp kabeln. Standarder finns för färgkoder på de enskilda delarna av tråd inom nätverkskablarna och med hjälp av dessa standarder en reparation kan göras snabbt i fältet och eliminera behovet av att ersätta en trasig kabel. Lära sig vilka färger används för varje stift på RJ45 kontakten när du gör en patch-kabel eller avslutar resan i slutet av en vanlig Ethernetkabel.

Instruktioner

• Koppla ur båda ändar av Cat-5e patch nätverkskabeln om ansluten.

• Skär omkring 2 tum stänga i slutet av kabeln på slutet RJ45 kontakten som kommer att sättas på, eller av båda ändar om de varje behöver en kontakt.

• Band ungefär en halv tum av den yttre isoleringen från slutet av kabeln, att vara försiktig och inte nick isoleringen på de inre ledarna.

• Räta ut de enskilda ledare som är vridna runt varandra och platta till dem att ligga sida vid sida i följande ordning: vit med grön rand, grön fast, vit med orange stripe, blå solid, vit med blå rand, orange fast, vit med brun rand och brun solid.

• Skär ett litet belopp av slutet av ledarna så att de är alla samma längd och torget när höll platt. Se till att varje ledare får skära åtminstone en liten summa för att göra dem en jämn längd.

• Bild RJ-45 crimp kontakten över avsluta av kabeln och tryck det på kabeln tills var och en av ledarna är an mot insidan av kontakten i utsedda hålet. Se till att de är fortfarande i önskad ordning, med vita med en grön rand ledare sätts in pin 1 på kontakten och bruna ledaren sätts in stift 8 på kontakten.

• Placera crimp ledaren in i RJ45 crimp plattången och krama handtagen tills crimp har slutförts. Handtag på ledaren att säkerställa en korrekt anslutning. Testa anslutningen med hjälp av en nätverks kabel testare om det finns tillgängligt.