mynewspapers.net

Hur ansöker kalkade ek

Hur ansöker kalkade ek


Kalkning ek är en gammaldags sätt att uppnå en effekt som mer allmänt kallas "pickled ek." Båda termer beskriver tillämpningen av skönmålning på obehandlad ek. Vanligtvis de flesta av rentvå är torkade bort så att det som återstår är i de öppna porerna i träets korn. När tekniken uppfanns i det viktorianska England, rentvå gjordes av kalk, så trä beskrevs som kalkade och kalkade trä täcktes sedan med en tydlig finish, vanligtvis orerar. Frätande kalk skyddade eken från insekter och maskar. Idag, andra vita pigment används och de ingår ofta i preparat kallas "trä färgämnen" och "kalkning vax."

Instruktioner

• Blöt en kala, oavslutade ek eller Ask ytan med mild, cirkulära rörelser med en brons tråd kalkning borste. Kalkning fungerar bäst på öppna korn träslag som ek. Torka av ytan med en tack trasa.

• Blöt ytan med en ren, fuktig, bomullsduk och medan ytan fortfarande är våt, tillämpa vit eller pastell vatten-baserade trä färg med en andra bomullsduk med cirkulära rörelser. Torka bort eventuella överskott färgämne.

• Tillåt ytan till helt torra, vanligtvis över natten.

• Arbeta en päls av kalkning vaxet i träets yta med extra fin stålull. Omedelbart ta bort de flesta av överflödigt vax med en ren, bomullsduk. Vänta fem minuter för kalkning vax för att ställa in.

• Ta bort eventuella överskott vit från träets yta med hjälp av tydliga möbler vax och en bomullsduk. Vänta fyra timmar till ett andra lager av klar vax. Polska normalt.