mynewspapers.net

Hur ånga torkade bönor

Hur ånga torkade bönor


Att hålla torkade bönor av något slag är ett sätt för att du har ett lager leverans av mat som inte tar upp mycket utrymme och kan lagras i år utan kokning. Du har flera alternativ när du är redo att laga dina bönor--varav innebär kokning eller uppvärmning bönorna i vatten. Du kan dock också ånga torkade bönorna att hålla så många av näringsämnena inuti bönan som möjligt för en hälsosam måltid.

Instruktioner

• Mäta upp mängden bönor måste du koka och häll bönorna i en stor skål. Tillsätt vatten i två gånger mängden bönor används. Till exempel: en kopp bönor behöver två koppar vatten. Se till att vattnet helt täcker bönorna.

• Täck bunken löst med en kastrull lock eller aluminium folie. Upphäva skålen av bönorna och låt dem suga och absorberar vattnet i minst sex timmar. En övernattning blöt är ännu bättre.

• Häll din blöta bönor i en maska sil över en diskhon rinna eventuellt kvarvarande vatten.

• Fyll din steamer potten med så mycket vatten som behövs för din typ ångbåt och koka upp. Placera genomfuktade bönorna i ångbåten korgen, ange dem över den kokande gryta och täck.

• Steam bönor tre till fyra minuter eller tills de är mjuka--detta tar 3 till 4 minuter. Ta av locket och rör bönor varje minut för att säkerställa de alla laga jämnt. Ta bort ångbåten korgen och häll bönorna i din Rekommenderad serveringsskål eller container.