mynewspapers.net

Hur ånga broccoli på hällen utan en ångbåt

Hur ånga broccoli på hällen utan en ångbåt


Broccoli är en särskilt näringsrika grönsaker, som ger höga halter av C-vitamin, folsyra, betakaroten, kalium. Det är tänkt att lindra förkylningssymptom och hjälper förebygger grå starr. I en studie utförd av universitetet i Milano, koncentrerade mängder av antioxidanter i ångad broccoli hjälpte support funktionen av välgörande enzymet glutation S-transferas (GST), i cellerna i tunga cigarettrökare. Ångande bevarar näringsämnen, smak och konsistens av broccoli av matlagning utan nedsänkning i vatten. Du kan ånga broccoli på din spis även om du inte äger en ångbåt.

Instruktioner

• Tvätta broccoli noggrant under rinnande vatten i din diskbänk. Ta bort alla vissna delar. Blötlägg ekologisk broccoli i några minuter i en skål med vatten med en nypa salt för att ta bort alla insekter och skräp. Använda en kniv, stjälkar bit av ca 5 cm (2 tum) av den hårda bottnar i broccoli.

• Lägga till 5 cm (2 tum) vatten i en stor kastrull och placera den på en kokplatta ring. Slå på brännaren för att ta med vatten till en rullande koka.

• Ta ett ark aluminiumfolie och deformationszoner det till en tennis boll storlek form. Upprepa tills du har tillräckligt aluminiumfolie bollar att täcka botten av pannan. Kontrollera för att se till att vattnet i potten är inte högre än halva höjden av aluminiumfolie balls, hälla bort lite vatten om det behövs.

• Placera broccolin ovanpå aluminiumfolie bollar, Täck grytan och låt broccolin till ånga för sju till 10 minuter. När broccolin blir en levande gröna färger, försiktigt peta med en gaffel för att se om det är mört. Om broccoli är fortfarande tufft, täcker pannan och ge den ett par minuter av koktiden. Ta bort från pannan när du är klar och servera varm.