mynewspapers.net

Hur ändrar jag Lexus oljefilter i en 250?ÄR serien av bilar från Lexus som innehåller IS200, IS250, IS300, IS350 och IS-F. IS serie bilar anses sportigare än Lexus' andra erbjudanden, som ger mer fart och hantering till sina köpare. Byta filter och olja på en Lexus IS250 kan göras i mindre än en timme om du har lämpliga verktyg. Det finns ett speciellt verktyg som behövs för att lossa och ta bort oljefilter bostäder, tillgänglig från Toyota återförsäljare eller online.

Instruktioner

• Lyft framsidan av Lexus med golvet uttag. Lägre fordonet på ett par av jack står. Leta upp panelen tillgång som täcker oljefilter bostäder under bilen. Detta ligger nära mitten av bilen (mot förarens sida) på framsidan av motorn.

• Placera en olja avlopp behållare under motorns olja avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen olja med ett uttag och en spärrfunktion. Låt alla olja avloppet i behållaren olja.

• Ta bort de tre 10mm bultar som håller åtkomstluckan till motorn med en socket. Placera av specialverktyg som krävs för oljefilter bostäder borttagning över oljan filtrera bostäder. Detta är ett stort GJP-liknande verktyg som matcher konturerna av oljan filtrera bostäder och lossar oljan filtrera bostäder.

• Stäng av specialverktyg genom att placera en öppen nyckel eller ett uttag på toppen av verktyget och vrid den moturs. Filtret bostäder GJP kommer sannolikt på mycket tätt och det kan ta stora ansträngningar för att lossa den.

• Ta bort elementet olja filter och gamla o-ringen från bostäder. Installera en ny O-ring (levereras med det nya filtret) och sedan det nya filtret. Tråd av oljefilter bostäder tillbaka till motorn. Dra åt bostäder till 4 foot-pounds. Inte mer än dra åt den.

• Installera avtappningspluggen olja med en packning. Dra åt den till 2 foot-pounds. Sänk bilen utanför jack står. Ta bort olje locket på toppen av motorn. Fyll motorn med 6.75 qts. av olja. Låt motorn lösa. Kontrollera oljenivån med oljestickan. Starta motorn och kontrollera om oljeläckage.